Десислав Чуколов: Наговориха се и счупиха малката коалиция. Голямата става незаконна. Тогава кой управлява в момента България?

България отблизо

„Преди няколко дни са се събрали колеги от НФСБ и ВМРО и са решили да променят правилника на групата. Решава групата да промени коалиционното споразумение. Показах на юристи тези документи, посмяха се.

Това заяви в ефира на Нова тв. Десислав Чуколов, зам.-председател на партия „Атака“ по повод отстраняването на Волен Сидеров от поста шеф на ПГ на „Обединени патриоти“. Хванаха коалиция „Обединени патриоти“ и я строшиха в земята. Те отменят коалиционното споразумение, което е незаконно.

ГЕРБ е подписал коалиционно споразумение с тази коалиция, въпросът е какво се случва след това. Ние от „Атака“ не сме предприели никакво действие, а от НФСБ и ВМРО. Явно това се е готвило доста дълго време, но доста нескопосано са го направили“, коментира Чуколов.

Не сме футболни босове, да ходим да говорим с Борисов да ни оправя бакиите. Това засяга ГЕРБ, защото тази коалиция, която счупиха, е сключила коалиционно споразумение. Този мандат трябва да бъде завършен и програмата, която сме подписали с ГЕРБ трябва да бъде изпълнена.

Дамите в бюфета на Народното събрание сигурно ще напишат по-хубав текст от НФСБ и ВМРО“, заяви още зам.-председателят на „Атака“. На въпрос ще се кандидатира ли Волен Сидеров за кмет на София, Чуколов обясни:

Продължават да го предизвикват и ще помислим по въпроса, една ревизия на Столична община не би била излишна. „Човек, който рекламира матраци, попадна в Европейския парламент. Това ли наричате репрезентиране на мнението на българите“, каза политикът, коментирайки резултатите от евроизборите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *