Джамбазки остава без книжка за една година, наложиха му и глоба

България отблизо

1000 лева глоба, 12 месеца без шофьорска книжка и отнемане на 10 контролни точки – това е наложеното наказание на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки след като беше заловен да шофира пиян в Самоков, съобщи БГНЕС.

Първоначално пробата от направения му тест с дрегер показала 1,55 промила в издишания въздух, което провинение се наказва със затвор. Час по-късно на Джамбазки му е взета кръвна проба в Самоков и изпратена за анализ в Окръжна болница в София. Резултатът от нея бе 1,08 промила етилов алкохол.

Полицаите са установили още и липса на контролен талон. За това административно нарушение на Джамбазки му е наложена глоба от 10 лева.

За наложеното наказание на евродепутата става ясно от писмен отговор на вътрешния министър Младен Маринов на въпрос на депутата Десислав Чуколов, публикуван след редовния парламентарен контрол в петък.

Доста известни личности поискаха оставката на Джамбазки след инцидента, но той се покри и изчака случая да бъде забравен.

Tagged

1 thought on “Джамбазки остава без книжка за една година, наложиха му и глоба

  1. Голяма глоба бе!?!?АЛОУУУУУУУ ЦИОНЕРИТЕ,АКО БЯХ АЗ И В ЗАТВОРА,ЩЕ МЕ ТИКНИТЕ!ДОЛНА СКАПАНА ДЪРЖАВА,КОМАНДВАНА ОТ КРАДЦИ И МУТРИ!!1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *