Дмитрий Медведев ПРИЗОВА: МАХАЙТЕ се от Евросъюза! Русия ще ви ПОМОГНЕ!

България отблизо

В края на българо-руския форум по проблемите на туризма, който се проведе на втория ден от визитата на руският премиер в София, Дмитрий Медведев сподели с българските участници една своя идея. 

“ На мен току-що ми хрумна една идея по повод приравняването на лева към еврото: Хубава валута е и китайският юан. Може в тази посока да се помисли. И пазарът е огромен.“

Повод за този призив на Медведев, беше констатацията на министъра на икономическото развитие на Русия Максим Орешкин, че спадът на руските туристи в България е 25% за последните години и с 8% само за миналата. Това е, защото левът е вързан за еврото, заяви Орешкин. Преди 5 години едно евро се разменяше за 45 рубли, а сега почти за 75 рубли. Орешкин отбеляза, че за сметка на това валутите на конкурентите на България на туристическия пазар – Турция, Египет и Тунис, са поевтинели. „Този проблем за България е фундаментален“, посочи Орешкин.

Тук веднага се набиват на очи две неща. Дмитрий Медведев ни призова, макар и непряко, да се махаме от еврото и да се вържем за китайския юан. В същото време, министърът на икономическото развитие на Русия Максим Орешкин, съвсем не на шега, добави, че този проблем с еврото е „фундаментален за България“.

Какво на практика означава това? Ами много просто. Това на първо място, показва, че най-висшето ръководство на Русия в лицето на Владимир Путин и Дмитрий Медведев са загрижени за продължаващия колапс на българската икономика и за огромния демографски срив, който заплашва самото съществуване на нашата държава. Те, както и мнозинството от българите, виждат, че причината за рухването на българската икономика и държавност е продължаващото членство на страната в така наречения Евросъюз. Защото, когато бяхме в съюз със СССР, България бе процъфтяваща държава с 9 милиона население и на 25 място в света по индекс на човешкото развитие!

Какво означава да сме членове на Евросъюза вече 27 години, и за този, исторически кратък период“, България да се окаже без промишленост, без селско стопанство, без армия, без наука и образование?! Практически без нищо. На този въпрос и малките деца ще ви отговорят. Това означава, че така нареченият „Европейски“ съюз целенасочено и планомерно ни унищожава. И най-верният признак за това е, че Брюксел първо не допуска наши стоки на пазарите в Западна Европа. И въведе какви ли не квоти и други измишльотини като криви краставици, щастливи кокошки и весели прасета, точно за да не допусне нашите стоки на западноевропейския пазар.

Но това, че западняците не ни допускат до своите пазари е едната беда. Другата и по-голяма беда е, че не ни пускат и на другите пазари, извън Западна Европа. Например на традиционния за нас руския пазар, или на пазарите на нашите традиционни партньори като арабските страни и Китай. А еврото успешно затваря за нас пътя към пазарите извън ЕС. С други думи, Западът целенасочено и планомерно ни унищожава като народ и държава.

Западът не ни допуска не само до пазарите. Не ни допуска и до мощните руски енергийни проекти, които биха произвели за нас евтин ток и природен газ. И така биха дали огромен тласък на българската икономика и глътка въздух за гражданите, които са чудят как да свържат двата края с тези непрекъснато растящи цени на електрически ток, горива и природен газ. Как така на Германия веднага бе разрешено да строи „Северен поток 2“, а на България отказват Южен поток?!  Накратко: Западът не ни допуска до нищо, което би могло да издърпа икономиката ни от блатото на мизерията.

Точно затова Максим Орешкин заяви, че проблемът с еврото и членството ни в ЕС е фундаментален за България проблем. Понеже Западът никога няма да ни даде да се развиваме самостоятелно, докато членуваме в ЕС. И докато сме вързани за еврото. А Борисов, в своето угодничество, продължава и по-нататък. Иска да ни натика в още по-голямо блато. Да влезем в така наречената Еврозона, да ликвидираме нашата национална валута и да приемем еврото.

Тогава, спасение за нас като народ и държава, няма да има. Точно затова пристигна Дмитрий Медведев в България. За да предупреди българския народ и онази част от управляващите, ако изобщо има такава, която все още е запазила частица здрав разум, че ЕС ни готви гилотина. И единственото спасение е да се махаме колкото можем по-бързо от ЕС, както и от НАТО.  Няма друго спасение.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Дмитрий Медведев ПРИЗОВА: МАХАЙТЕ се от Евросъюза! Русия ще ви ПОМОГНЕ!

  1. Съвсем логично и очевАдно схващане на българската действителност . Лошото е , че не виждам „светлина в тунела“ , освен фара на идващия да ме прегази влак /ЕС / .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *