Днешните Хаджи Пенчовци се мъчат отново да убият Ботев!

България отблизо

Интересно защо никой от днешните писачи на хвалебствени слова за Христо Ботев, не написа нищо за неговото „Символ-Верую на българската комуна“.

Точно обратното. Много от тях се опитват да „докажат“, че огнения текст не е написан от Ботев. И „аргументите им се свеждат до това, че видите ли, нямало категорични доказателства именно Ботев да е бил автор на пламенното, несъмнено българско послание към света. Ще ви кажа, че по-голяма йезуитщина от тази не съм срещал досега.

Ами кой ще да е написал „Символ-веруюто“? Може би Хаджи Иванчо хаджи Пенчович? Или може би, Пишурката, когото именно Ботев обезсмърти в стихотворението „Защо не съм?“. Неее, драги ми списователи! Не сте прави! Не е имало, няма и досега, по-емоционален, по-пламенен, по дързък, по-гениален поет от Христо Ботев, който да напише този кратък, но взривоподобен текст, от който цитирам само последните два реда: „Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото.
Чакам събужданието на народите и бъдащий комунистически строй на целия свят“.

Но нека отговоря на въпроса защо никой не иска да спомене за Ботевото „Символ-верую“. Ами много просто. Защото ги е страх. Страх ги е от гениалния поет и революционер Ботев. Страх ги е от неговия пророчески дар и способността му да вижда далеч в бъдещето, когато няма да има роби и господари и хората ще творят само добро.

В крайна сметка, страх ги е, че именно гениалният български поет Христо Ботев, тоест ние, българите, успяхме да провидим толкова далеч в Бъдещето, където никой друг мислител и философ не е стигал. Защото ние, българите, сме истински представители на Хомо Сапиенсите, на съществата с велика сила на мисълта. Въпреки опитите сега да ни опростачат. Да ни превърнат в скотове. Да унищожат силата на нашата мисъл. Знам, ще ги разочароваме, но ще им кажем, че това е невъзможно. Защото величието на мисълта е закодирана в нашите гени. И няма сила, която да я унищожи.

Затова Ботев е не само гениален поет и пламенен революционер. Ботев е българин с велика сила на мисълта. Достоен син на българския и на човешкия род.

Има и още нещо, с което Ботев плаши до смърт днешните писачи и техните господари. В своето „Символ-верую“ Ботев провъзгласи вярата си „в единното и неделимо отечество на сички хора и обща собственост върху сички имоти“. С други думи, нашият гениален поет и революционер предрече крахът и изчезването на „свещената и неприкосновена частна собственост“. И сега, все повече хора вече разбират, че това, което е създадено с труда на мнозина не може да принадлежи на малцина. Разбират, че това, което е създадено с труда на всички, трябва да принадлежи на всички. Частната собственост рухва. А с нея рухва и капитализмът.

А това също бе предсказано от гениалния български поет и революционер Христо Ботев.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *