Докато САЩ „воюват“ с Русия, Владимир Путин ги направи за смях!

Свят

На форума на Г-20 в Япония, Доналд Тръмп се жалва на Владимир Путин, че никой в света няма такива хиперзвукови оръжия като Русия. Тогава Владимир Путин, сякаш нищо не е станало, пита американския президент: „А вие искате ли да ви продадем хиперзвуково оръжие? Хем така ще има паритет, защото сега Русия е по-силна“.

Също като хиперзвуково  оръжие, обаче, гръмна и новината че, на 23 и 24 октомври в Сочи ще се състои мащабен икономически форум Русия – Африка. На тази първа и уникална по рода си среща на върха, ще присъстват президенти, премиери и лидери на големи корпорации от над 50 държави в Африка.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров заяви, че на тази среща ще бъдат подписани и множество документи за сътрудничество.

И сега Русия изнася за страните от Африка продукция за около 20 милиарда долара. В основата на руския експорт са превозни средства, сложно техническо оборудване, храни, селскостопански суровини, минерални продукти, метали и метални изделия.

Руският експерт Александър Зданевич изрази мнение, че в бъдеще търговията между Русия и Африка ще продължи да нараства и предстоящият форум ще допринесе значително за това. Той добави, че потенциалът на африканския регион за Русия е огромен. Страната ни е в състояние да увеличи оборота в тази посока десетки пъти, но постигането на поставените цели няма да е лесно. За това е необходимо да се разшири географията на сътрудничеството, както и да се търсят нови точки за контакт с партньорите. Предстоящият форум, който ще се проведе в Сочи, ще бъде отлична платформа за изпълнение на толкова амбициозните задачи.

„Срещата на върха си поставя за постигане две цели – политическо сближаване между Русия и множеството африкански страни и значително разширяване на търговското, икономическото и инвестиционното сътрудничество“, каза експертът.

Предвижда се форумът Русия-Африка да бъде посетен от повече от три хиляди представители на африканския бизнес, а на събитието ще присъстват и ръководителите на големи руски компании и водещи експерти. Една от основните теми ще бъде руската индустриална зона, която ще работи в икономическата зона на Суецкия канал на Египет.

Експертът по геополитика Константин Соколов посочи, че все повече африкански страни се насочват към сътрудничество с Русия, защото разбират, че Москва им предлага много повече свобода, взаимноизгодни отношения и хуманизъм, отколкото Запада.

Така, докато САЩ дрънкат оръжия в Европа и света, Владимир Путин разширява политическото и икономическо сътрудничество с все повече и по-големи региони по земното кълбо. Той отново излъга американците, защото те хвърлят 700 милиарда долара годишно само за армията си и за произвеждане на оръжия като по този начин изтощават и малкото ресурси, които имат. А Русия в същото време си свирка и търгува с държавите от целия свят.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *