Докъде стигнаха: Берлин ИСКА Русия да стане ШЕФ на Европа!

Свят

Германия моли Русия да не прекъсва връзките си с Европа, заради грешките, които Съвета на Европа и Брюксел допуснаха по отношение на Русия в последните години, защото това би било пагубно за всички европейски народи.

Тази молба озвучи видният немски политолог Александър Рар. Експертът посочи, че е възможно Русия да напусне Съвета на Европа, в ефира на руската телевизионна програма „Голямата игра“. При това Александър Рар лично помоли Русия да не напуска съвета на Европа.

Той заяви, че в Берлин виждат как Русия постепенно се отдалечава от Съвета на Европа и намерението й да го напусне, съвсем скоро ще стане окончателно. Рар подчерта, че това не е нужно никому, освен на няколко русофобски държави.

„Ние ви молим, не напускайте Европа! Може би от Съвета на Европа може да излезете, но много ви молим да не напускате Европа. Защото ние отчетливо чувстваме как Русия се обръща с гръб към Европа. А сега това ще е пагубно за нас, защото настъпват други, страшни времена“, заяви немският политолог.

Политикът изрази надежда, че изборите за Европейски парламент ще променят отношението на Европа към Русия. За такова развитие на нещата свидетелства отчетливата тенденция за еманципиране на Европа от Америка, заради големия натиск, който САЩ оказват  върху европейските държави.

Александър Рар също така разви една своя идея за ролята на Русия. Той подчерта, че може да се създаде Европейски аналог на Съвета за сигурност при ООН въз основа на сега съществуващата Организация за сигурност и сътрудничество в Европа/ОССЕ/, където Русия трябва да играе ключова роля като най-голямата европейска държава.

Русия трябва да каже своята тежка дума, как вижда тя „европейския дом“, каква структура и организация трябва да има той, защото Русия е важна част от Европа. Просто Съвета на Европа трябва да създаде такива правила, които ще позволяват на Русия да развива своите виждания и да влияе върху решенията, които се вземат за бъдещето на Европа. При това припомняме, че Александър Рар отхвърля идеята за Европейски съединени щати и е привърженик на идеята за „Европа на отечествата“.

Представителят на Федерална република Германия коментира още инцидента, който се състоя в кулоарите на Съвета на Европа, където немските депутати грубо наругаха делегатите от Украйна, заради техните русофобски атаки. Рар заяви, че на Германия и немците им е дошло до гуша от яростната русофобия на Украйна, Прибалтика и Полша. И добави, че немците вече са се „уморили“ да търпят тези страни, които противно на всяка логика се опитват да изтласкат Русия от Европа. И ако по-рано тези разногласия се покриваха с мълчание, то сега те излизат на преден план.

Тези новини, макар и да не се разгласяват от нашите зависими медии показват, че в Европа настъпват други времена. Че големите западни държави вече не са съгласни да търпят силния американски натиск върху своите икономики. Както и не са съгласни да жертват своите национални интереси, за да угодят на САЩ. Така че нека нашите русофоби да разберат, че времето им изтече. И никога няма да се върне. Защото народите не искат господари, а мир, паритет и взаимноизгодно сътрудничество, което да движи икономиките им напред.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *