Докъде стигнаха: Полиция пази Джамбазки от народната „любов“!

България отблизо

Със скандал и арести на мирни граждани завърши предизборно мероприятие на водача на листата на ВМРО за евроизборите Ангел Джамбазки в Добрич.

Жители на града бяха дошли с плакати, на които изразяват недоволството си от досегашната дейност на Джамбазки в европарламента. И по-специално от позицията на евродепутата при гласуването на Истанбулската конвенция в Брюксел. Ще припомним, че там той не е гласувал против този документ. Затова и надписите бяха „Браним България от Джамбазки и такива като него!”, „Не посягай на децата, Джамбазки. Те са само два пола” и др.

Полицията в Добрич се намесила в събитието и отвела в районното управление недоволните от Джамбазки хора. Те се оплакаха, че с тях са се държали грубо, някои имат синини по ръцете, защото са били дърпани насила. Местните жители коментираха, че това е абсурдно и недопустимо – държавата да пази от народната „любов” кандидат за Европейския парламент. Нарушение на Конституцията е и забраната, българите да изразяват публично своята гражданска позиция по важни за обществото теми, говореха добричлии, станали свидетели на срамната случка, съобщава frognews.bg.

Всеки може да си представи какви избори ни очакват, след като още преди да са започнали, управляващите погазват Конституцията на България, за да не позволят на хората да изразят свободно и спокойно своето мнение. Гражданите изразяват своя протест по мирен начин и никой не бива да им пречи. Най-малко пък силови структури като полицията. Защото по Конституция и по закон полицията е създадена да защитава гражданите и да осигурява възможност да ползват своите права, а не да ги влачи по участъците, щом на някой от управляващите не му хареса позицията на хората.

Но още класикът на българската литература Алеко Константинов ни показа как Бай Ганьо прави избори. Затова имаме пълно основание да кажем, че така наречените „демокрация“   и капитализъм са върнали страната ни със 100 години назад. И това се върши от години под благосклонния поглед на „Европейския“ съюз.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *