Доцент Мангъров с невероятни разкрития за коронавируса, Борисов – бесен

България отблизо

Извънредното положение, каквото го играем ние, е малко прекалено. Социалната изолация е да се ограничат случаите в малки общности, в които има заразени.

Това заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров в ефира на Канал 3. По думите му колективният имунитет трябва да се случи, за да се преодолее тази зараза. „Само Швеция и донякъде Холандия са привърженици на груповия имунитет. Великобритания се отказа, защото когато започнат да умират хора, общественият натиск става неудържим“, поясни той.

Попитан дали е за отварянето на ресторантите и кафенетата, той заяви, че социалното дистанциране е, за да отложат нещата, но когато се отворят – наново ще сме в изходна ситуация. „Ако ме питате мен – не бих ги затворил. По-малко под 1% ще умрат. Това се случва всяка година от всеки грип от миналото“, допълни още доц. Мангъров.

„В Италия смъртните случаи за денонощие са същите, каквито са били миналата и по-миналата година“, заяви той и допълни, че трябва да си обясним защо на едно място става така и какво може да се случи у нас.

„В Италия средната продължителност на живот е 85 години, а у нас – 74 години. При всяка епидемия има места, в които хората се разболяват много и умират много и места, където – не“, каза той.

„Не съм против извънредното положение. Когато човекът, който управлява страната каже, че трябва да го има – го изпълняваме. Извънредните мерки са правилни. След две-три седмици ще е пикът на COVID-19“, заяви още експертът. „Всички хора по Земята ще се заразят и ще го изкарат. Това е нов вирус“, отсече още доц. Мангъров.

„Моментът на заразяването е като момента на забременяването. Важни са и други симптоми. Около за 10-14 дни на човек му е лошо“, коментира експертът.

Борисов обаче, който е за твърдото ви заключване по домовете, опроверга тази теория.

Аз обичам българския народ и няма да го оставя да умре, гордо заяви той.

Tagged

1 thought on “Доцент Мангъров с невероятни разкрития за коронавируса, Борисов – бесен

  1. Хипотезата: Да си работят заведенията, ресторанти , кафета, спа хотели, но аз няма да ходя в тях, защото е казано, че заразата идва от там и е опасно, а които си ходят там да се оправят като си заплащат лечението

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *