Доц. Ангел Кунчев: Няма да дебатирам с Мангъров и да му правя кефа! Два месеца получавам гнусни СМС-и със заплахи! Знам от кого са!

България отблизо

Главният държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев отвърна остро на поканата, която той и други членове на Националния оперативен щаб получиха вчера от доц. Атанас Мангъров и няколко други лекари за дебат по темата с коронавируса и нужно ли беше удължаването на епидемичната обстановка.

„С голяма изненада видях тази покана, засега предпочитам да не влизам в подробности, няма какво да дебатирам с тези хора. Първо, когато сме… айде, да не използвам военни термини във война, трябва да има единочалие и когато се каже нещо, да се изпълнява. Да водим научни дискусии не е моментът, само ще объркаме хората. Не бягам от такава дискусия, но няма да им направя удоволствие аз да им осигурявам присъствие в медиите, защото видях, че една от основните им тези е, че ние сме имали достъп до всички медии, пък те нямали. Ами, съжалявам, но не е моя работа да осигурявам, не съм Пиар на никого“, коментира Кунчев пред bTV тази сутрин.

Той подчерта, че неговото впечатление е, че на въпросните хора също е била давано ефирно време.

На въпрос дали някой друг от НОЩ ще приеме поканата, експертът отговори:

„Не мисля, че някой ще приеме, не съм говорил с тях, това е мое лично мнение. Не искам да влизам в подробности какво ми пишеха два месеца някои от тези хора. Ако дойде това време и това ще направя, ще покажа SMS-ите, които получавах – те са гнусни, заплашителни, с ругатни. И не само аз получавах, и ген. Мутафчийски също“.

Запитан няма ли все пак да каже кой ги е изпращал, Кунчев отвърна:

„Чувството ми за колегиалност все още ми пречи да извадя цялата истина, но е недостойно поведението им“.

Имаме епизод на втора вълна на коронавируса и сега трябва да се съсредоточим върху нея, а не върху дебати, смята още Кунчев.

Tagged

1 thought on “Доц. Ангел Кунчев: Няма да дебатирам с Мангъров и да му правя кефа! Два месеца получавам гнусни СМС-и със заплахи! Знам от кого са!

  1. Какво пречи да има дебати? В дебатите се ражда истината. Навсякъде по света разумните хора дебатират!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *