ДОЧАКАХМЕ! Румен Радев ОТВОРИ широко ВРАТАТА на България пред Владимир Путин и Русия! Вижте как!

Свят

След церемонията по повод 100 годишнината от края на Първата световна война в Париж, президентът Румен Радев представи свой проект пред събранието на Парижкия форум за мир.

Той заяви, че докато не бъде заличена пропастта между Източна и Западна Европа няма да бъде постигнат прогрес и устойчив мир на континента.

Воден от този императив, президентът на България смята, че наред с всички политически и икономически мерки, трябва да се обърне сериозно внимание на развитието на хората и особено на младите хора.

По простата причина, че именно те ще са главната движеща сила при минимизирането на социалните и икономически неравенства между Изтока и Запада.

За да стане това, обаче, е необходимо да се измислят нови начини за получаване на високо образование и задържане на младите хора в собствените им страни.

И понеже Източна Европа изостава по отношение развитието на своя човешки капитал, то са необходими много повече проекти в областта на технологиите, науката и образованието.

„На младите хора в България и на Балканите трябва да бъде осигурена реална възможност за образование по най-високите стандарти. И за включването им към водещи научни екипи и изследвания, без те да напускат нашия регион“, заяви Румен Радев.

Ето защо, българският президент представи пред участниците на форума, идеята за създаване на Международен институт за устойчиви технологии в Югоизточна Европа – автентичен регионален проект в областта на върховите технологии и науката, който се фокусира върху подобряването на живота и спасяването на човешкия живот. „Регионалният подход се изразява в изграждането на съвместна широкомащабна изследователска инфраструктура, която да води до високи резултати в научни и технологични дейности, които са конкурентоспособни в международен план”, добави Румен Радев.

Проектът предвижда изграждане на Център за адронна терапия за изследване и лечение на тумори и био-медицински проучвания за региона на Югоизточна Европа. Освен това в Института ще се правят и изследвания в областта на приложната ядрена физика.

Президентът Радев подчерта, че за реализирането на проекта, подкрепа вече са заявили водещи европейски институции в областта на науката и технологиите. Както и в областта на физиката на ускорителите на елементарните частици и онкологията. Сред тях са Европейската организация за ядрени изследвания и Международната агенция за атомна енергия.

Президентът Радев заяви, че има всички предпоставки този Институт да се разгърне на територията на България, защото за разлика от своите съседи на Балканите, нашата страна е пълноправен член на ЦЕРН и има утвърдени традиции и опит в областта на ядрените изследвания.

За всички е ясно, че такъв институт не може да развива ядрени изследвания на световно ниво без водещото участие на Русия. Защото, ако някой има уникален опит в ядрените изследвания, това са научните институти на Руската федерация.

По този елегантен начин, Румен Радев ненатрапчиво покани Владимир Путин и Русия да се включат в работата с младите хора от региона на Балканите.

Нещо повече. Нашият президент отвори широко вратата на България пред Русия. Защото ако нашите млади таланти се обучават от руски учени, конструктори и инженери, това ще създаде условия за тясна интеграция между двете славянски страни. А в бъдеще и за формиране на научен, икономически и политически съюз на България и Русия.

Което всъщност е желанието и на нашите два братски народа.

Епохата на Запада в България свърши. Идва епохата на Русия. В България и в целия свят. И Румен Радев знае отлично това.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

7 thoughts on “ДОЧАКАХМЕ! Румен Радев ОТВОРИ широко ВРАТАТА на България пред Владимир Путин и Русия! Вижте как!

    1. Не забравяйте че влиянието на Турция върху България е много голямо и прави сериозни манипулации върху съдбите на българи, а от скоро даже и на руснаци !
      Също така влиянието на САЩ върху България е много голямо !!!

  1. Най-после и българите имат един достоен и родолюбив президент, който се води само и единствено от интереса на Родината и народа. Доста дълго го чакахме…
    Г-н ПРЕЗИДЕНТ, желая Ви да сте здрав, все така силен и отстояващ нашите, български интереси за по-добро развитие и благосъстояние.

  2. Брей, не знаех, че руските учени са най-добрите в ядрените изследвания. Това кой го твърди? Внуците на Опенхаймер ли? Той да не би да е с руски корени?! Всъщност са толкова добри, че за малко да изтрият половин Европа от лицето на земята с помощта на Чернобил.
    Ивчо, честно казано не си излязъл от пубертета още. Такива инфантилни статии пишеш, че нямам думи просто.
    Епохата на рассея в България приключи, когато се разпадна могучая и непобедимая, закъснял си, или някой не ти е казал още.
    А по повод на т.н. расейски учени, инженери и конструктори, ще припомня един виц от татово време:
    Какво е това, което е грозно, сиво, голямо, скъпо, и не рита?
    – Руска машина за ритане! 🙂

  3. Что бы воспользоваться скидками до 99%, вам всего лишь нужно показать QR код на кассе кассиру или на кассе самообслуживания и попросить списать баллы.
    Ей можно расплатиться до 99% суммы чека.
    Потратить баллы, можно:
    – Магнит (Продукты, Косметика и Аптека)
    – Пятерочка
    – Перекресток
    – Аптека
    – Яндекс баллы
    – Такси
    Эксклюзивные Купоны / Промокоды
    https://t.me/SevenSale_bot?start=r_2561371
    Ридикюль, рюкзак или дорожная сумка в секонд-хенде у метро Технологический институт внушительная коллекция винтажных аксессуаров. Меньше чем за 2000 рублей здесь можно купить неношеные модели из Германии или Италии повседневные сумки на каждый день и вечерние варианты с фермуаром или вышивкой. В дополнение к ним продаются ретротуфли и раритетные значки с Плуто, Дональдом Даком и волком из Ну, погоди!.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *