Евробаби протестират под прозорците на Борисов. Вижте как и защо:

България отблизо

Прочутите „Евробаби“ от родопското село Забърдо готвят  музикален протест в сряда под прозорците на Бойко Борисов.

От репортажа на  „България он ер“ не стана ясно под кои по-точно прозорци ще появят бабите. В Банкя ли, пред МС ли, или пред прозореца на бронирания автомобил.

 

След като увековечиха в песни  Барак Обама и Никола Саркози и изпяха песен и за  британския принц Уилям, фолклорният състав от селото ще попее и на Бойко Борисов.  Изявата има  форма и на бунт, тъй като певиците  ще настояват  за ремонт на пътя до селото им и природната забележителност Чудните мостове.

Пеещите баби са възмутени, че преди  хиляди туристи са посещавали мостовете и  стотици автомобили са преминавали  всеки ден по този път. Сега обаче пътят е в лошо състояние, туризмът запада, а колите са много по-малко.

Страхотна идея, ама пак малко странна за българската ни действителност.

Че пътят се нуждае от ремонт, няма спор. Само че цялата ни държава се нуждае и не върви за всичко да се протестира, в случая да се пее на парче.

Нима тези баби са доволни от увеличението на пенсиите си, та ги е избило на песен? Нима привестват увеличението на тока, газта, водата, парното, хляба, храните и единственият им проблем е останал пътят?

Да! В България трябва да се протестира. Само че не стихийно и хаотично, а обединено. Не едни да скачат срещу  Борисов пред посолството в Лондон, други пред КЕВР заради цените на тока, трети на палатки пред НС, а Босия да си гладува съвсем сам пък срещу коупцията.

Докато българите не обединят исканията си, докато не разберат, че съединението прави силата, всички бунтове са обречени на неуспех.

Иначе да се пукнем да стачкуваме, резултатът ще е нулев, защото всеки бунт ще бъде потушаван и омаловажаван поотделно.

Пейте, драги баби!

Пейте!

Но не само заради пътя към Златните мостове.

Пейте заради България!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

1 thought on “Евробаби протестират под прозорците на Борисов. Вижте как и защо:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *