Евродепутат се присмя на Брюксел! Всички са в „оркестъра на Сорос“!

Свят

Унгарският представител на вчерашното заседание на Европейския съвет – Золтан Ковач, е пускал в Twitter информация от дискусиите, въпреки поверителния им характер, предаде Дойче веле, цитирано от news.bg.

Заседанието беше посветено на някакво въображаемо нарушаване на правните норми в Унгария.

Представителите на Финландия, която сега председателства ЕС, определиха като антисемитски коментарите на Ковач в социалната мрежа.

От самото начало на заседанието той е публикувал иронични забележки, наричайки представителите на европейските страни „оркестър на Сорос„.

Финландският министър по европейските въпроси Тити Тупурайнен предупреди, че нарушаването на конфиденциалността на заседанието е сериозно нарушение.

Нека кажем най-напред, че така наречените „представители“ на европейските страни в Съвета на ЕС нямат никакво право да обсъждат и дават оценки за работата на законодателната власт в Унгария. Не за друго, а защото именно това представлява сериозно нарушение. Понеже е намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Унгария ясно каза, че нито Съветът на ЕС, нито Комисията на ЕС имат право да се бъркат във вътрешните работи на страната. Да не говорим за намеса в работата на законодателния орган на тази европейска страна.

Брюксел няма право да се изживява като някакъв „върховен началник“ на европейските държави. Поради простата причина, че ЕС е съюз на суверенни държави със свои традиции, своя история и национални приоритети. Тоест, ЕС не може да замени държавите. Нито да говори от тяхно име. Нито да им казва кое е правилно и кое е грешно.

Затова властта и народа на Унгария се бунтуват срещу диктата на Брюксел, който започва да придобива огромни размери. И ако продължава така, представителите на европейските страни не само ще осмиват напъните на Брюксел да диктува своята воля на всички. Съвсем скоро страните просто ще започнат да напускат ЕС, както го прави Великобритания. Защото Европа винаги е била територия на свободни държави. И никога не се е примирявала с тиранията.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *