Евросъюзът отново опитва да ОГРАБИ България! Докога ще се подчиняваме на Запада?!

Свят

Не било в правомощията на Европейската комисия да дава лицензи и разрешения.

Това заяви пред радио „Свободна Европа“ високопоставен представител на ЕК във връзка с поисканите от руския премиер Дмитрий Медведев гаранции от Брюксел, за продължението на газопровода „Турски поток“ през България.

Ролята на Комисията била да гарантира, че законодателството на вътрешния газов пазар се прилага стриктно от страните членки, независимо от вноса и енергийната инфраструктура“, коментира представителят на ЕК.

Нека тогава да попитаме „Комисията“ защо даде такива гаранции на Германия за изграждането на Северен поток 1 и 2?! И защо непрекъснато спира газопроводите, които трябва да минат през България?! Защо Северен поток може да го има, а Южен поток не трябва да го има?!

Отговорът на тези въпроси е много прост. Защото не трябва да я има България. Спомнете си, че същата тази, така наречена „европейска“ комисия, принуди управляващите да затворят 4 реактора на АЕЦ „Козлодуй“, въпреки мнението на западни експерти, че Централата е модернизирана и безопасна. Същото става и с АЕЦ „Белене“. От 10 години ЕС под различни предлози забранява строителството на Втора атомна, а нашите правителства се подчиняват безпрекословно. Същото стана и с Южен поток. Германия ни ограби и той се превърна в Северен поток 1 и 2.

Как можем да окачествим тези действия на Европейската комисия? Ами няма друг отговор, освен, че Брюксел си позволява грубо да се меси във вътрешните работи на суверенна България. И оправдава тази недопустима намеса, с някакво „европейско“ законодателство.

Нека да кажем, че европейско законодателство не може да има. По простата причина, че в този, така наречен „съюз“, има 28 държави. И интересите на всички са различни, а в много случаи и противоположни. Как тогава, така нареченият „Европейски“ парламент ще защитава интересите на държавите-членки в ЕС? А нали за това е създаден този парламент, за да защитава интересите на страните? Всъщност, и Европейската комисия, и Европейският парламент защитават интересите само на Германия и Франция. Затова на 800-те „евродепутати“ им се дават баснословни заплати. И на всичко отгоре, след два мандата в ЕП, те се пенсионират с баснословни пенсии. Тоест, тези „евродепутати“, въпреки че са избрани от различните страни, не защитават интересите на своите народи. Те защитават само интересите на своите джобове.

Затова, приказките за някакво „европейско законодателство“, което страната ни трябвало да спазва са пряка и груба намеса в нашите вътрешни работи. И пряко и грубо погазване на нашите национални интереси. А тази груба намеса нямаше да се случи, ако нашите управляващи не изпълняваха дословно и безпрекословно заповедите на своите началници от ЕС. Тоест, ЕС  може да си приема каквито си иска закони, но ако няма кой да ги изпълнява, както Виктор Орбан не ги изпълнява, тогава дереджето на държавата и народа ни нямаше да е така плачевно.

А Борисов вместо да удари по масата, се гъне и не смее да си каже името. Може натискът да е страшен. Може ЕС, Великобритания и САЩ да вървят срещу малка България, но това не оправдава никой управляващ. Като не може да устоява националните интереси, трябва просто да си взема шапката и да си ходи.

Или Борисов и правителството да кажат на ЕС, както Виктор Орбан, че няма да се подчинява на диктат, който е против националните интереси на страната.

Защото държавата и народът ни загиват. И защото отново ще пропуснем златен шанс, който нашите руски братя ни дават. И този път май ще е завинаги.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Евросъюзът отново опитва да ОГРАБИ България! Докога ще се подчиняваме на Запада?!

  1. Защото нямаме собствено мниние? Защото престанахме да уважаваме себе си, а то неминуемо води до не уважение? Защото когато разчиташ на хапльовци да защитават интересите на народа и страната ни, даваш смелост на ответните да те използват и унижават така както на тях им е удобно, без да се страхуват, че някой ще застане смило и ще отреже един път завинаги тяхната арогантност?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *