Евросъюзът се разпада, заради собствената си алчност! Ето шокиращите факти!

Свят

Икономическото разделение на богати и бедни региони Север-Юг и Запад-Изток се превърна в заплаха за целостта на Европейския съюз, коментират европейски медии. 

Испанският вестник „Ел Паис“ коментира, че пред Брюксел стои почти непосилната задача да премахне различията между Севера и Юга, както и между Запада и Изтока в Европа. Понеже ако това не стане и икономическото разделение продължи да се задълбочава, то в такъв случай страните от европейския Изток и европейския Юг бързо ще се отдалечат от Брюксел. И нито икономически, нито политически, нито психологически ще бъдат част от ЕС. А това грози с пълен разпад целия Европейски съюз.

Испански и италиански експерти коментираха, че има няколко причини за това разделение на богати и бедни региони. Първата причина, според тях е, че двете най-големи страни в ЕС, Германия и Франция са се възползвали от възможността да приемат правила и регламенти, които облагодетелстват техните икономики и затормозяват развитието на икономиките на страните от Изтока и Юга. Ние в България изпитваме и сега на свой гръб това, след като пакетът „Макрон“ ликвидира цял отрасъл в нашата икономика. И това със сигурност не е краят. Според наши и чужди експерти, това е само началото.

С други думи разделението на богати и бедни региони не е случайно. То е създадено от двете най-големи страни в Евросъюза. И само те се облагодетелствуват за сметка на всички останали.

Втората причина е, че двете големи държави в ЕС, Германия и Франция искат да наложат либералната глобализация в цяла Европа. А тя има за цел да унищожи националните държави, да унищожи народите и да направи останалите живи – роби на глобалните господари. Само че този план не сработи, защото на света съществува мощна Русия, която е подкрепена от Китай и другите народи. Ето защо либералистите сега се опитват да унищожат народите по друг начин. Чрез глад и мизерия. Те принуждават националните правителства да пренебрегват най-важните интереси на своите държави и така да разрушават икономиките на страните си. А след като е унищожена икономиката, страната става лесна плячка в ръцете на Транснационалните западни корпорации.

Третата причина е неистовото желание на Запада да подчини и разкъса Русия. Затова са санкциите, затова НАТО инсталира свои военни бази с ядрени оръжия до самите граници на Руската федерация. Затова са непрекъснатите опити на западни и български медии да демонизират Русия, а Владимир Путин да представят като тиранин и деспот. Само че европейските народи не са малки деца. И отдавна не вярват на нито една дума на своите „либерални“ правителства. Защото те унищожават и тях. Санкциите срещу Русия заработиха не толкова в ущърб на Москва, колкото нанесоха огромни щети на самите западноевропейци. Това стана по простата причина, че Русия е огромна държава, на която не могат да бъдат налагани санкции, понеже тя си е самодостатъчна. И не й трябват западните стоки. На всичко отгоре Западът не можа да изолира Русия, понеже и други грамадни държави като Китай и Индия, разбраха, че ако САЩ и Западът унищожат Русия, след това ще унищожат и тях.

Затова плановете на САЩ и ЕС се провалят един след друг. А бедността в регионите се засилва и скоро ще разкъса това мастодонтско образувание, наречено ЕС. А да си кажем истината, без него ще ни е хиляди пъти по-добре.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *