Екипът на Елена Йончева ВАДИ нови СМАЙВАЩИ факти по аферата „Ало, Банов съм“!

България отблизо

„Ако бяха потърсени всички неустойки към изпълнителя по проекта „Ларгото“, искът щеше да е веднъж за 753 000 лв., втори път за 690 000 лв., и трети път за 314 000 лв. Или общо за 1 758 857 лв., по мои изчисления“.

Това заяви категорично народният представител Димитър Данчев, който подкрепяше Елена Йончева на пресконференцията вчера, в залата на „Позитано“ 20.

По думите му е има 5 акта №10, които са за временно спиране на строителните работи по ремонта на Ларгото, като три от тях са фалшиви.

Управляващите се опитват да замажат случая с министър Боил Банов, като изтъкват други суми, които съвпадат със сумата по изнесения от нас случай. Ние говорим за различни неща и това се потвърждава не само от записа, но и от документите, които анализирахме“.

Това заяви пред Нова ТВ, цитиран от blitz.bg, народният представител Димитър Данчев по повод изнесените от екипа на Елена Йончева данни, че Банов е ощетил държавата със 700 000 лв.

„В записите, демонстрирани от Елена Йончева, става дума за подарени от Банов пари на фирма, с които е била ощетена държавата. А не за други 753 796 лв., за които е заведено дело и които са по доклад на АДФИ“, посочи Данчев.

Нещо повече. Освен неустойката, съгласно договора за изпълнение, при незавършване на работата по поръчката в срок, следва да се върне на държавата и гаранцията по изпълнението, която е в размер на 314 081 лв. А другите 690 000 лева са за гаранцията по фалшифицираните актове номер 10.

Следователно, имаме мащабно фалшифициране на документи от министър Боил Банов, по които държавата е трябвало да получи от фирмата-изпълнител почти 2 милиона лева, потвърди Данчев.

Тоест, Борисовият министър не си е поплювал. И здраво е доил фирмите за сметка на държавата. Понеже никой държавен чиновник, в случая министър, няма да си заложи главата да фалшифицира официални документи, за което наказанието е до 10 години затвор, и то за едно благодаря от фирмата-изпълнител. Със сигурност, част от тази сума е прилетяла в джоба на министъра.

Точно затова Елена Йончева попита на пресконференцията каква е мотивацията на Боил Банов да прави тези фалшификации.

Точно затова и Димитър Данчев попита,  ако е вярно твърдението на министъра на културата, че е бил изнудван четири години със записи, защо не е подал сигнал затова? Той добави, че от записите става ясно, че тогава Банов се е опитвал да защитава интересите на фирмата, а не на държавата. „Как да го тълкуваме това, освен като корупция?“

Затова, колкото и да се крие Борисов, няма как да се скрие от истината. А тя е твърде горчива за него и за неговото управление. През цялото време той се кланяше на Вашингтон и Брюксел, за да му дадат индулгенция за грабежите, които неговият кръг осъществяваше в България.

А това са много престъпления, които не могат да се покрият. И изплуват едно по едно. И така ще бъде, докато извършителите не отидат, където им е мястото.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *