Елена Йончева бие тревога: Прокуратурата ЗАМИТА следите на КОРУПЦИЯТА!

България отблизо

Апартамент гейт ще последва същата съдба като на „Ало, Банов съм„. Това предизвиква недоволството на хората. От БСП ще обжалват решението на прокуратурата по казуса „Ало, Банов съм!“.

Това заяви депутатът от левицата Елена Йончева, която на 30 януари представи на брифинг информацията за министър на културата Боил Банов, защото по думите й, е корупционна схема.

Според Йончева, за скандала „Ало, Банов съм“ се подготвя същата съдба като на скандала „Ало, Ваньо“. Тогава разследващият прокурор Пламен Георгиев е получил като награда шефското място в комисията по Антикорупция.

В тази връзка, от БСП очакват и Апартамент гейт да бъде заметен по същия начин. Елена Йончева заяви, че аудиозаписът и представените документи в прокуратурата са били достатъчни за образуването на досъдебно производство срещу министъра на културата Боил Банов.

Депутатът-журналист подчерта, че следващата седмица от БСП ще представят пред медиите допълнителни документи, които са получили от регионалното министерство (МРРБ), за да докажат престъплението на Боил Банов.

На въпрос защо не е назовала източника на своята информация в сигнала до прокуратурата, тя обясни, че Законът и Конституцията й позволяват да не назовава източника си.

Два пъти бях в прокуратурата, за да съдействам по случая „Ало, Банов съм„, каза Йончева.

Тя разясни, че ако са искали, от прокуратурата имат всички средства да се сдобият с оригиналния запис.

Ето това нашият премиер нарича „борба с корупцията“. А партийката си, наречена с гръмкото име ГЕРБ, нарича“партия, която бил създал, за да се бори с корупцията“. Цялата тази фантасмагория рухна като кула от кибритени клечки, щом само истински разследващият я журналист Елена Йончева се докосна до нея.

А управляващите си мислеха, че са създали една машина, която да замита всички следи. Оказва се, обаче, че това е само илюзия. Защото тяхната машина започна да зацикля. И ще спира все повече, докато един ден не се окаже, че не могат да се прикрият никакви следи.

Понеже корупцията има една характерна особеност. Оставя след себе си много дълги следи, които не могат изцяло да се скрият. И все нещо изскача на повърхността. Колкото да покаже на обществото, че онова, което говорят в коридорите на властта, не е истина.

Като приказката за магарешките уши на цар Траян. Царят/премиерът/ се опитва да ги скрие, но не може. И това ще е краят. На ГЕРБ и неговите вдъхновители. Западни и български.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *