Елена Йончева категорично: Ще СПРЕМ герберския капитализъм!

България отблизо

„ГЕРБ продават България. Община Казанлък, която е един от многото примери, се е превърнала в агенция за продажби”, това заяви водачът на листата на „БСП за България“ Елена Йончева след като посети различни обекти из града.

По думите ѝ за последните 7 години са продадени над 2 хил. декара имоти. „Защо дейността на общината е съсредоточена в тази област – защото се връщат комисиони. Грижата на община Казанлък не е за хората, а как да се продаде един или друг обществен имот и да се вземат комисиони”, обясни тя. Йончева сподели, че преди няколко години е трябвало да бъде евакуирана Математическата гимназия заради срутване, причинено от начина, по който е направена една обществена поръчка и по чудо не се е стигнало до жертви. „Това става в цялата страна. Обществените поръчки се правят за конкретни фирми”, изтъкна тя.

Йончева допълни, че община Казанлък се опитва да продаде и 6 декара общинска земя в Равда, на първа линия, до морето, на цена 88 евро на квадратен метър. „Благодарение на общинските съветници на левицата, тази сделка е спряна”, подчерта водачът на листата на левицата. Тя посочи и друга скандална сделка – продажба на 34 декара детско автоградче на цена 550 хил. лв. -16 лв. на квадратен метър, вместо да бъде съхранено това автоградче, което е уникално по своята същност за цяла България и съществува повече от 35 години.

Тя обясни, че е посетила и комплекса, който се строи на мястото на бившото училище „Димитър Андреев”, чиято сграда умишлено е била оставена на произвола и продадена на ниски цени на специално избран купувач – съпругата на бившия зам.-кмет. „Българските общини се феодализират и човек не може да успее, ако не е част от партийната герберска структура.

Това, което се прави у нас е герберски капитализъм, а не пазарна икономика. Ще спрем този пагубен начин на управление”, категорична бе Елена Йончева./epicenter.bg/

istinata.net

Tagged

1 thought on “Елена Йончева категорично: Ще СПРЕМ герберския капитализъм!

  1. Ще видим! Навярно ще съм още жив, ако не съм умрял в мизерия и от лошото престъпно здравеопазване! Ех, като влязът в европарламента, сигурен съм, че всички мераклии за европейски заплати и разкошен живот ще забравят обещанията си! Сега се правят на добронамерени държавници….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *