Елена Йончева отвърна на удара: Заведе контра дело, което може да струва на опонентите й много пари

България отблизо

Обвиненията са абсурдни, заяви евродепутатът Елена Йончева по повод искането за сваляне на имунитета й.

Тя публикува своята позиция във Фейсбук. Йончева напомня, че процедурата е рутинна в Европарламента. И напомня, че е готова да се раздели с имунитета си, както го е направила като депутат в българския парламент.

„Относно изпратеното искане на българската прокуратура до Европейския парламент за сваляне на моя имунитет, бих искала да заявя следното – практика е Европейският парламент да гласува доверие на националните институции. Това е рутинна процедура.

 

Искам да благодаря на българската прокуратура за предприетите стъпки. Убедена съм, че това е пътя, по който ще се докаже, че тези обвинения са абсурдни.

 

Ще напомня, че в българския парламент дадох своето съгласие за свалянето на своя имунитета. Смятам, че това е в интерес случаят да бъде решен максимално бързо. Европейският съд за правата на човека в Страсбург прие моята жалба срещу така отправените обвинения.

 

Жалбата е съпроводена с необходимите документи. Над 80% от подадените жалби в Европейския съд се считат за недопустими.

 

Фактът, че този иск е допуснат означава, че е напълно основателен. Нямам съмнения, че Европейският съд ще внесе пълна яснота по случая“, пише Йончева.

Припомняме, че тя спечели дело за клевета и осъди Борисов заради думите му, че е изяла 1 милион лева на българските данъкоплатци във вид на хонорари от БНТ, която финансирала разследванията й. Йончева успя да докаже, че не е взела нито лев.

Премиерът се ядоса и внезапно излезе някакво скалъпено обвинение, че е точила КТБ.

Йончева даде имунитета си доброволно и без натиск от прокуратурата и се съгласи да я разследват, колкото искат, като заяви, че е невинна, а делото е постановка.

Но тъй като й се събраха прекалено много обвинения и медийни атаки, реши да си търси правата в друг съд.

Сега кой ще плаща?

Или въпросът е риторичен?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *