Елена Йончева разкри поредната далавера на управляващите. Отговориха й с „Кучка“! Ето как анонимници се разправят с неудобните

България отблизо
Депутатът от БСП и водач на листата за европейските избори Елена Йончева подаде сигнал до Министерството на енергетиката относно нарушаване на закона с дейностите по добив на въглища в земите на пернишкото село Дивотино.

Според БСП близки фирми до правителството на Бойко Борисов в лицето на Христо Ковачки са унищожили 200 декара обработваема земя, а концесията за обработката и добив на въглища е изтекла още през 2014 година.

 

„Хората от село Дивотино отиват към своите ниви и буквално установяват, че нивите ги няма, просто са изчезнали. Става дума за около 200 декара обработваема земя. Ние извършихме проверка и трябва да кажа, че установихме чудовищни закононарушения“, заяви Йончева.

 

От БСП твърдят, че е сключена нова концесионна процедура, но договорът е със задна дата и без конкурс.

 

Станислав Станков – директор на Дирекция „Природни ресурси, концесии и контрол“ към енергийното министерство не отрече факта, че работата по добива в село Дивотино е спряна на 28 март. Назначена е проверка и резултатите от нея се очакват.

 

„Да установим по безспорен начин, че има нарушение на законодателството в посока закона за опазване на земеделски земи и ние съответно имаме право на преразпределение“, каза Станков, цитира БНР.

 

От министерството уточниха, че компенсацията за унищожените плодородни земи трябва да бъде извършена от фирмата-концесионер.

Управляващите обаче реагираха веднага. Те заповядаха на един от придворните си сайтове да се саморазправи с Йончева и да я сравни със земята. Под заглавие „Кучката, която…“ излезе безумен пасквил, който цели да я дискредитира, да излее куп помия и необосновани обвинения.

В сайта пасквилът няма автор, няма източник, няма факти, а само разсъждения и внушения.

Няма физическо лице, което може да бъде осъдено, защото ги е страх горките от Йончева. Тя много лошо съди и осъжда.

Материалът изглежда като паднал от небето, а под него пригласят семпла групичка тролове.

Което означава само едно.

Обвиненията са съшити с бели конци, а авторът им дори няма доблестта да се подпише.

В същото време ГЕРБ се кълне, че води толерантна кампания.

Това, ако е толерантност, здраве му кажи!

Станислава Славова, Istinata.net 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *