Елена Поптодорова метна поредната лъжа! Ето кой бил виновен за бомбите в Сирия. Ще се изумите от женската логика!

България отблизо

Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова се опита отново да се метне на гребена на вълната и се хвърли да обяснява от телевизионния екран какво всъщност се случи в Сирия в ранното утро в събота.

Това, на което станахме свидетели,  не беше режисирано, не е никакъв театър, обаче  беше предварително стиковано.

На наш дипломатически език това означава, че ако няма предварителна стиковка на основните играчи, можеше да се стигне до едно сериозно избухване на регионална война. Аз смятам, че  руснаци и американци са се договорили.

Елена Поптодорова издаде, че ударът срещу Сирия преди 1 година също беше дискретно уточнен между двете страни, за да не се наложи пряк сблъсък и  отстреляната страна да няма причина да отвръща на удара.

Има си непрекъснати разговори на ниво генерални щабове, а те от своя страна  уреждат всякакви неочакваности, обяви компетентно тя.  Много ми се иска да  кажа „Това беше и край“, обаче този удар на съюзниците е нищо не реши. Експерти твърдят, че  разрушенията не са големи.

Е, колко големи да бъдат, госпожо Поптодорова? Да се изравни част от Сирия със земята, за да се наиграят политическите играчи и военните агресори ли? Все пак става дума за военни удари в една суверенна страна, която никой няма право да обстрелва с ракети, когато й хрумне!

Говорейки за Сирия, ние всъщност говорим за Русия и нещата ще продължат така, обяви смело Тодорова. Аз очаквам самият Асад да започне действия. Той  не е изчистил цялата територия на Сирия от неговите противници и ще продължи да го прави! С атаки, с военни действия, за да си върне контрола над цялата страна.

Химическото оръжие е много зловещ начин на атака. Асад не е спрял да бомбардира. С химическа атака постигаш веднага пълно овладяване на територията.

Ама госпожо, Поптодорова! Вие видяхте ли дали е имало химическа атака? Доказателства имате ли? Или си дрънкате така, колкото да се върнете на политическата сцена и да станете отново фактор? Даже и не питаме от лични убеждения ли говорите така, или срещу пари.

„Мисля си, че този удар, както беше насочен  срещу Асад,  всъщност бе предназначен за Русия“, добави тя. То хубаво си мислите, ама си противоречите.

Страшно си противоречите.

Как така САЩ, Франция и Англия нанасят удар срещу Русия и то в Сирия и в същото време си комуникират на най-високо ниво и даже съгласуват часа на атаката?

Излиза, че Тръмп е звъннал на Путин и му е казал – ще ти метна няколко бомбички, ама така малко встрани, а Путин се е съгласил.

Прекалено нереално звучи, дори за фантазията на една бивша посланичка.

Путин никога не навежда глава и не разрешава САЩ да му диктува какво да прави.

Колкото до госпожа Поптодорова, никак, ама никак не е препоръчително да раздава акъли и да прави прозрения и прогнози по телевизията, обвинявайки едната или другата страна в конфликта. Тоест само едната.

Нека първо изчисти името си пред полския съд за кражбата на козметика от безмитния магазин на летището. Нека махне петното, което нанесе на страната ни с, меко казано, странната си фобия и мания и тогава да застане с чисто лице пред българите.

България не вярва на лъжци и крадци, дори такива, които са просто клептомани.

А телевизиите нека си намерят читави коментатори.

Писна ни от бивши величия и развенчани колоси с глинени крака!

Достатъчни са ни и другите манипулатори, можем да минем и без Ленчето!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Елена Поптодорова метна поредната лъжа! Ето кой бил виновен за бомбите в Сирия. Ще се изумите от женската логика!

  1. Евала на Станислава Славова ! Добре натрихте носа на тази клептоманка, за да не си го вре в политиката !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *