Елена Поптодорова: Москва смята България за вражеска държава!

България отблизо

Русия третира НАТО като враг. Затова и България се приема от властите в Москва като вражеска държава.

Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия вицепрезидентът на Асоциацията на атлантическия договор Елена Поптодорова.

Тя влезе в студиото, за да коментира разразилия се скандал с руското посолство. „Страната ни предостави нота на руския посланик да бъде отзован дипломат, за който има съмнения, че е шпионин. Държавата ни е отказала виза и на новия руски военен аташе“, припомни водещият Виктор Николаев.

„Това изглежда е скандал в нашите очи, защото е тема, която бе много предпазливо заобикаляна и всеки опит да се обсъжда носеше щети за тези, които посмеят да я повдигнат. Най-сетне тази „срамежливост“ е преодоляна и можем да обсъждаме подобен проблем, който не е само за България. Във Великобритания, Германия, Австрия, Швейцария се случват подобни неща“, заяви Поптодорова.

„В какъвто и да било документ на НАТО не съществува толкова остри реплики, както в руските бумаги. Гърция също прогони двама дипломати заради опита да влияят за договора с Македония. И от Северна Македония дори бяха експулсирани руснаци“, добави тя./blitz.bg/

Елена Поптодорова забравя, че военните бази на НАТО са обградили Русия в огнен обръч. И че не Русия ги е накарала да направят това. Тоест, тя забравя, че именно НАТО е агресорът, който трябва да си прибере базите и да си ходи у тях.

Поптодорова забравя още, че правителството на ГЕРБ гони руски дипломати, защото били шпиони. Ами може ли да каже някой какви тайни има България и какви позиции има в ЕС и НАТО, че да има някакви тайни на свое разположение?! Неслучайно Москва попита именно това. Какви всъщност тайни на НАТО има в България, че Русия да шпионира у нас?!

Няма никакви тайни. И никой не е шпионирал. Просто на Борисов и ГЕРБ им трябваше да направят поредното темане към Вашингтон, с надеждата, че ще помогнат на Борисов да запази още малко властта си. Вкопчване във властта – това е целта на новата русофобска истерия и „шпионски“ скандали.

И нека да кажем на Поптодорова, че Кремъл никога не е смятал България за вражеска страна. Точно обратното. Русия винаги е помагала на България и на българския народ. И само късогледи атлантици на хранилката на Сорос, могат да приказват, че Русия ни мрази. Това просто не е вярно. Поради простата причина, че Русия е единствената държава в света, която исторически и от съвременна гледна точка има интерес от силна и приятелски настроена България на Балканите. Всички останали западни държави искат да ни унищожат, независимо от „приятелството“, което Борисов им демонстрира на всяка крачка.

istinata.net        

Tagged

1 thought on “Елена Поптодорова: Москва смята България за вражеска държава!

  1. НАТО е обградил с бази Русия защото така трябва. Див звяр се държи в клетка, иначе почва да хапе. Пример – Крим и Източна Украйна. Базите на НАТО са разположени по изричното желание и дори настояване на народите на страните, където са разположени. Русия разполага с огромен арсенал от стратегически подводници и междуконтинентални, и с по-малък обсег ракети и стратегически бомбардировачи, така че базите изобщо не са ѝ проблем. Всяка руска подводница е достатъчно страховита военна база, разположена в която си иска точка на света. От друга страна, никое правителство – с изключение на главореза Асад, не желае на негова територия руски бази. Просто руснаците не са обичани и не са добре приети НИКЪДЕ по света. Всеки ден 50 000 нелегални емигранти влизат в САЩ, а в Русия – НИТО ЕДИН ! Защото САЩ е най-богатата, успешна и просперираща държава в света и най-доброто място за работа, обучение, бизнес, творчество, забавление. А Русия, като изключим столицата и два-три по-големи града, е просто една кочина. САЩ е дом на 356 Нобелови Лауреати, а Русия – на 28, от тях 25 – евреи. Колкото до руските шпиони, за какви ТАЙНИ става дума ? Въпросният шпионин не е боравел с никакви тайни, той просто е ОПИТВАЛ ДА ВЕРБУВА високопоставени служители от нашите служби. Явно ви куца информацията. Или процесорът. За какво ВКОПЧВАНЕ във властта на Борисов става дума ? НАРОДЪТ гласува вече 14 пъти за Борисов и ГЕРБ и неговите кметове и ще гласува още много пъти, защото те са единствената градивна сила в България и успехите им са видими. Докато на юнаците отсреща само храчки и оплюване, за две стотинки работа не са свършили. Никога България не е била по-богата и просперираща, с рекорден 120 млрд БВП, бюджет, резерв, депозити, фондове. Никога не е имало такова грандиозно строителство – всеки ден нов завод, три магистрали едновременно ! Никога не е имало такива навалици в суперите и по границите през уикенди и празници, от богати, щастливи и успешни българи !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *