Елена Поптодорова: Няма гражданска война в САЩ. Като видят магазини, хората се изкушават да ги разбият и окрадат. Човешко е!

България отблизо
С колкото души говорите, толкова гледни точки ще чуете. Всички тревоги за гражданска война са силно преувеличени. Това каза дипломатът Елена Поптодорова по БТВ по повод протестите в САЩ.

Трябва да гледаме сравнително на такива релефни социални явления. Показвате сцени на вандализъм, но той е осъден от всички. Трябва да се разграничава протеста от вандализма.

Има хора, които се възползват от това-определени групи население. Винаги има изкушение за такава употреба и злоупотреба.

 

Протестите бяха подкрепени от всички-чухме кметове и губернатори. Америка така се роди-бостънският чаен протест през 1773 г., когато тръгва войната за независимост и от това се ражда съвременна Америка. Социалните мрежи доведоха да знанието на цял свят убийството на чернокож. Това е много специална форма на демокрация.

 

Сложен казус има пред Доналд  Тръмп – Ковид, рецесия заради Ковид, има расови проблеми и изблици. Това е повод да излята хората на улицата. И има избори. Ако Тръмп се справи с тази сложна формула, той има шанс да бъде преизбран.

Никой обаче не прие сериозно анализа й, освен в оная му част,

Tagged

2 thoughts on “Елена Поптодорова: Няма гражданска война в САЩ. Като видят магазини, хората се изкушават да ги разбият и окрадат. Човешко е!

  1. Психиката на крадеца е брилянтно нарисувана от самия Крадец. Според попското Ленче :“ Когато хората видят магазини , се изкушават да ги разбият и окрадат. Човешко е!“ Да, маймуно-човешко и „демократско“ е, сто процента! Биографиите и делата на „демократите“ са неопромержимо доказателство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *