Елена Поптодорова с нов гаф: Украйна е в ХАОС! Русия ще се НАМЕСИ!

България отблизо

В момента ситуацията в Украйна покрай изборите е доста хаотична. Според мен стратегията на руснаците ще бъде да компрометират изборния процес и така да започне едно безконечно оспорване на изборите.

Това заяви в студиото на „Плюс-минус“ по Нова телевизия бившият посланик на България във Вашингтон Елена Поптодорова по повод изборите в Украйна.

Гафът на Елена Поптодорова, която след като беше посланик във Вашингтон, би следвало да е дипломат и да си мери внимателно думите, е видим дори с просто око.Тя нарича, ситуацията в Украйна „доста хаотична“. Цитатът е от blitz.bg. Което би следвало да означава, че сегашната власт в Украйна не държи положението под контрол. Нещо повече. Ситуацията в Украйна вече се изплъзва изпод контрола на олигархичната власт на Порошенко. И не само защото той губи изборите. А и понеже властта там е на феодален принцип. Всеки олигарх е заграбил определени райони, създал си е частни армии и там важат неговите закони, а не законите на централната власт.

Само че Елена Поптодорова бърка в едно. Ситуацията в Украйна не е хаотична от днес или от вчера. Тя е хаотична много отдавна. Още когато режимът на Порошенко тръгна да се бие със собствения си народ. Когато хвърли армията срещу цивилното население. Но понеже въпросната дама не може да каже това, тя се нахвърля със злобни предположения, при това изсмукани от пръстите срещу Русия. Нали все пак трябва да има враг, който да обърква нещата. Така действат в САЩ. Не може Белият дом или Конгресът да са виновни. Виновна е Русия. Но колкото и да си мъчиха, дори Щатите не можаха да открият намеса на Русия в изборната надпревара, която вкара Доналд Тръмп в Овалния кабинет.

А не можаха да открият, понеже Русия не се меси във вътрешните работи на държавите. Това е принцип в руската политика, наложен от президента Владимир Путин. Само че кой е казал,че във Вашингтон са любители на истината. Точно обратното е. А горката Елена Поптодорова просто повтаря техните инструкции. И затова каканиже, че Русия щяла да се намеси и в изборите на Украйна.

Русия няма да се намесва в ничии избори. Кремъл най-горещи иска само едно. да се сложи веднъж завинаги край на този хаос в братската страна. И хората там да заживеят спокойно. Защото в Русия вече има 5 милиона украински гастарбайтери. И защото не само братските, но и роднинските връзки на хората от Украйна и Русия са много. И силни. Русия иска мир, а Елена Поптодорова говори, че щяла да се намеси. Според нас, това не е и нужно. понеже украинците сами ще изхвърлят опозорения режим на Порошенко. Друг е въпросът, че и шоуменът Зеленски не е по-добър. И не за друго, а защото не е човек на украинския олигарх Коломойски, а е човек преди всичко на Вашингтон.

В крайна сметка, почеркът е един и същ. Не е ли и Доналд Тръмп шоумен?!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Елена Поптодорова с нов гаф: Украйна е в ХАОС! Русия ще се НАМЕСИ!

  1. Груба грешка на БСП , когато я изпрати като представител на България в САЩ преди години . На всичкото отгоре се оказа и клептоманка .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *