ЕС извърши нещо НЕОЧАКВАНО и СТРАШНО! Ето какво НАПРАВИ Брюксел! Вижте ТУК!

Свят

Като продължение на политиката на двойни стандарти, което по-простичко казано означава, че чиновниците в Брюксел едно говорят, а съвсем друго вършат се появи наскоро и едно широко рекламирано събитие.

Но преди да кажем няколко думи за него, трябва да зададем съвсем резонния въпрос: Откъде се вземат оръжието и парите, с които Ислямска държава се бие срещу Сирийските правителствени войски и руските Въздушно-космически сили? Въпреки че ИД е призната от цял свят за терористична организация, наследник на прословутата Ал Кайда?

Отговор на този въпрос, колкото и странно да звучи това, дава така нареченият Европейски съюз. Защото тези дни в Брюксел, акцентира tsargrad.tv, се откри конференция, в чиито дневен ред се мъдри точката „Помощ за Сирия“.

Тази конференция започна не току така, а с благословията на Генералния секретар на Организацията на обединените нации Антонио Гутереш. Още в началото на тази конференция бе озвучена цифрата от 6 милиарда евро, която ЕС смята да отдели от общия бюджет като „помощ за Сирия“. Само Германия заяви, че ще даде 1 милиард евро като помощ за сирийците. А това се един милиард евро, които са взети от експлоатация на държавите в Източна Европа.

Европейските чиновници се надпреварваха да говорят за мира, демокрацията и хуманизма, за това, че единствено правилното решение на кризата в Сирия е политическото решение. И всичко щеше да бъде много хубаво и много розово, ако не беше едно важно обстоятелство, което пречи на всеки мислещ човек да вземе на сериозно тази „конференция“.

Става дума, че на тази конференция отсъства представител на официалното и законно правителство на Сирия. Което между другото е признато от целия свят, а Сирия е суверенна държава и член на ООН.

А да се говори за „помощ за Сирия“ и следвоенно възстановяване на арабската държава, в отсъствието на нейното законно правителство е най-малкото огромен гаф и пълен нонсенс.

Веднага възниква резонният въпрос какво се готви да възстановява Запада без участието на сирийското правителство? И за какво се събират такива огромни пари, след като властите на арабската държава са изключени априори от процеса на „възстановяване“? Ами за никого не е тайна, че правителството в Дамаск контролира почти цялата територия на Сирия. С изключение на няколко анклава, където или върви процес на примирение, или те са окупирани от терористите.

И какво излиза тогава? Къде ще бъдат закарани тези „хуманитарни помощи? Особено ако се има предвид, че на самите сирийци също отдавна им е ясно, че това не са никакви „помощи“, а оръжейни пратки на Запада, които отиват в ръцете на терористите. Местните жители казват, съобщава tsargrad.tv, че западните „помощи“ винаги са придружавани с едно условие: Пратките да не бъдат проверявани от сирийските власти. Затова съвсем естествено възниква въпросът какво искат да скрият западните държави, ако возят само одеяла или храна?

Ето затова хората в Сирия смятат, че Западът се опитва да подпомогне не тях, а малцината останали терористи, които все още оказват съпротива на законните сирийски власти и на Въздушно-космическите сили на Русия.

Защото тези радикални ислямисти, веднъж получили оръжие и боеприпаси, ще продължат да нападат военните обекти на страните, които открито, честно  и последователно се борят срещу тероризма.

Значи ще продължат да нападат руските военни бази в същите тези Хмеймим и Тартус. С помощта на Брюксел и Вашингтон.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “ЕС извърши нещо НЕОЧАКВАНО и СТРАШНО! Ето какво НАПРАВИ Брюксел! Вижте ТУК!

  1. Едва ли има вече информиран и непредубеден землянин, който да не разбира, че ес е слуга на шащ! Давайки мириарди за въоръжаване на ислямиските терористи, във войната им със суверенна държава, член на ООН, ес се превръща в терорист! Участието на ген. с-р на оон в подобна сбирщина доказва, че и оон е слуга на шащ! На това трябва да се сложи край! Явно шащ с обичайните си престъпни действия търсят някакъв реванш за пердаха в Сирия от РФ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *