ЕС призна с половин уста: „Борисов 3“ не бори КОРУПЦИЯТА защото…! Вижте СМАЙВАЩИТЕ факти!

България отблизо

Европейският парламент, също както зимата и снега, отново ни „изненада“.  И сякаш, за да подкрепи усилията на президента Радев, в нов евродоклад на Зелените, той посочва, че от правителството на Борисов се очакват още изключително много усилия по отношение на борбата с корупцията.

Още в заглавието на доклада се визира дипломатично, че борбата с корупцията в България е „объркана“. Казано по-простичко, „борбата“ с корупцията, която правителството трябва да води, е неефективна.

В евродоклада пише още, че „усещането за корупция в България е най-силно“, в сравнение с всички останали страни членки на ЕС. Това, според нас, е деликатен намек, че корупцията в България е най-голямата в Евросъюза. И че народът смята корупцията за повсеместно явление. А щом усещането за корупция е най-голямо у нас, то значи българските граждани мислят, че правителството не прави нищо, за да я ограничи.

Евродепутатите твърдят също, че „необходимото законодателство е прието, но то не се прилага в достатъчна степен, защото липсва съгласуваност между ангажираните в процеса институции“. Това твърдение отново пряко посочва, че правителството на Борисов не си върши работата. Защото кой, ако не министрите и премиерът са отговорни за добрата стиковка между институциите, които уж борят корупцията?!

Парламентаристите доказват още, че в борбата с корупцията, Румъния е на космическо разстояние преди България. Според доклада, в нашата съседка, през 2015 г. „са повдигнати обвинения на 1250 обществени служители като между тях фигурират един премиер, 16 депутати, петима министри и 97 кметове и зам. кметове“. За сравнение, в България са обвинени само 8 души на държавна длъжност.

Евродокладът отбелязва по нататък, че предложеният от правителството „антикорупционен закон не отговаря на международните стандарти“. И по тази причина „е много вероятно той да бъде използван за възпрепятстване на критиките срещу правителството“ и неглижиране на опозицията. Това не се нуждае от коментар. Борисов 3 приема закон против корупцията, но според евродепутатите, го използва не за борба с пладнешкия грабеж, а за да запуши устата на опозицията.

Накратко, брюкселските депутати отчитат, че има голяма корупция в България. И правителството не се бори ефективно с нея. И още: Според българските граждани, правителството не прави нищо, за да ограничи корупцията. Защото „усещането“ за корупция сред българските граждани е най-голямо в сравнение с всички останали страни от ЕС.

А, по  наше мнение, с корупцията не искат да се борят ефективно и не искат да я ограничат, само корумпираните. Следователно ЕП признава с половин уста, че правителството Борисов 3 е или корумпирано, или некадърно. Но в България има достатъчно кадърни хора, които знаят как да се пребори корупцията. Значи остава първото твърдение.

Но това, че правителството на Борисов, изглежда е корумпирано, не е новина. Новината е, че самите вождове на ЕС са съучастници на Борисов в тази корупция.

Как става това? Ами много лесно!

Европарламентът на думи изобличава Борисов. Но на практика го поощрява да граби. Защото оперативният орган на ЕП, Еврокомисията обяви, че повече няма да изготвя годишни доклади за корупцията по висшите етажи на ЕС. А това означава, че ЕС не иска да разследва корупцията в своите собствени институции.

Какво да говорим тогава за Борисов?

Но, както казва нашият народ „какъвто началникът, такива и подчинените.“ А брюкселските чиновници, които командорят Борисов, открито заявиха, че не желаят да разследват дори собствената си корупция.

Какво да говорим тогава за корупцията в другите държави на съюза? И така, тихомълком, Брюксел дава карт бланш на нашенските гербери да се развихрят, както те си знаят. В задачата се пита как по висшите етажи на властта в България да няма корупция, когато техните ментори от Брюксел, просто им дават разрешение за грабеж?

Вижте само какво препоръчват на България в брюкселския „доклад“:

Например докладът твърди, че трябва да се занимаваме с конфликтите на интереси, а не с отнемане на незаконно придобитото имущество. Значи за Брюксел най-важно е, награбеното да си остане у грабителите. А разследващите органи да се занимават с…конфликт на интереси. Ами че то в най-голям конфликт на интереси са герберите на самия Борисов. Разни „координатори“ на ГЕРБ като Делян Добрев например, дето управляват като феодали цяла България, са в конфликт на интереси. И какво от това? Те си управляват и никой не може да ги пипне с пръст. Но ако антикорупционният закон постанови, както искаше президента Радев, че имущество, получено, докато човекът е бил в конфликт на интереси, е незаконно придобито и трябва да се отнеме в полза на държавата…Това вече е крачка към въздаване на справедливост и възмездие.

Но… отнемане на ограбеното и връщането му на народа, не влиза в задачите на ЕС. Нещо повече. То е опасен прецедент за дебелобузестите чичковци. Защото повдига въпроси около собствените им грабежи от европейските държави, превърнати насила в колонии.

И понеже непрекъснато ни проглушават ушите с крясъци за корупцията, е редно да кажем, че корупцията не е основната причина за ужасяващата бедност, в която чиновниците от ЕС държат нашия народ. Корупцията е просто следствие на прогнилата капиталистическа система, която се настани нагло в страната ни.

Основната причина за въпиющата бедност е липсата на каквато и да било грижа за развитие на промишлеността и селското стопанство. Почти десетгодишното владичество на Борисов, доразруши всичко, което бе останало от социалистическата икономика. И сега той не си мърда пръста да изгради нови фабрики и заводи. Социализмът осигуряваше нормален човешки живот на 9 милиона души. Днес останахме почти наполовина. А „съвременната икономика“ бълва и безработица, и мизерия. И принуждава млади и стари да бягат в чужбина, за да оцелеят някак си.

Просто е. За да имаме печеливша икономика трябва да спрем да изпълняваме убийствените заповеди на Брюксел. И да подновим икономическите и търговските си връзки с нашите традиционни партньори. И, разбира се, да излезем на огромния руски пазар, където хората ни чакат отдавна.

Но това няма да стане, докато Борисов е на власт. Ето защо трябва час по-скоро да се отървем от него. И от неговите „приятели“ в Брюксел и Вашингтон.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “ЕС призна с половин уста: „Борисов 3“ не бори КОРУПЦИЯТА защото…! Вижте СМАЙВАЩИТЕ факти!

  1. Да търсим българския Путин.Иначе управия няма!!!Брюксел е един дебилен лицемер!

  2. Много сте прав „Вг“. Дано по-скоро го намерим. Че иначе сме за никъде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *