Ето за какво се бори президентът Радев, напук на приказките на Борисов!

България отблизо

Ограничаването на права винаги трябва да е ясно мотивирано, пропорционално на заплахата и да изключва управленско своеволие.

Това се посочва в позиция на държавния глава Румен Радев, разпратена до медиите във връзка с решението за продължаване на извънредно положение до 13 май.

Пандемията от коронавирус подлага на изпитание обществото ни, заяви Румен Радев, а строгите мерки са необходими, за да се гарантира най-висшата ценност – здравето и живота на българските граждани.

„Но от тяхната адекватност, законосъобразност и начин на приемане и прилагане зависи не само ефективното преодоляването на кризата, а и развитието ни като демократична и просперираща държава. Ограничаването на права трябва да е ясно мотивирано и пропорционално на заплахата и да изключва управленско своеволие.“

В позицията си президентът настоява освен строги ограничения да бъде предвиден и пакет от икономически и социални мерки, тъй като без тях здравната криза бързо ще прерасне в икономическа и ще засегне най-силно социално слабите и малкия и среден бизнес, осигуряващ работа на огромна част от българите.

„Вярвам, че българските граждани ще проявят разум и самодисциплина в тази критична ситуация и няма да се поддадат на паниката. От тяхната гражданска отговорност зависи бързото справяне с проблема.“

Позицията на държавния глава завършва с призива: Нека всички подкрепим нашите лекари и медицински работници в тяхната нелека и отговорна обществена мисия, пише в своя статия информационния портал news.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че всички приказки, които се изговориха от Борисов и неговия антураж, че уж Румен Радев не искал извънредно положение и искал да умори хората са пълна и нагла лъжа. Президентът е категорично за стриктното изпълняване на указанията, които медицинските специалисти дават.

Но, той не иска да позволи на герберите да ловят риба в мътна вода и то на гърба на страдащите хора. Не иска да им позволи да харчат държавните пари по свое усмотрение и за техните обръчи от фирми. Президентът иска още, мерките да се насочат най-вече към ликвидиране или ограничаване на заразата, за да могат хората да се върнат към нормален живот.

А правителството в момента предприема само пасивни мерки. Извънредно положение и толкова. И колкото по-дълго, толкова по-добре. За Борисов, разбира се.

Румен Радев, обаче, като военен знае, че нападението е най-добрата отбрана. Затова иска да се създадат целеви групи, да се тестват по-широко те, за да се атакува вируса там, където се създава или където се разпространява. Иначе ще стоим и ще чакаме, и ще слушаме приказките на Борисов, че няма друг начин, освен да се превърнем в…отшелници.

Президентът ни дава по-доброто решение. Ако искаме обаче да го послушаме.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

6 thoughts on “Ето за какво се бори президентът Радев, напук на приказките на Борисов!

  1. БРАВОООООООООООООООООООО,МНОГО ТОЧНО КАЗАНО.ПРЕЗИДЕНТА ИМ Е НЕУДОБЕН ЗАЩОТО НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕДНЕ НА ЕДНА СОФРА СЪС УПРТАВЛЯВАЩИТЕ ЗА ДА РАЗПРЕДЕЛЯТ ДЪРЖАВНАТА БАНИЦА,И В СЕГАШНАТА СИТУАЦИЯ НОВИТЕ ДЕСЕТ МИЛИАРДА СЪХА ПАРА ЩЕ ПОЕМЕ КЪМ ДЪЛБОКИТЕ ДЖОБОВЕ НА НАЙ -ГЛАДНИТЕ ИМАМ ПРЕДВИД С НАЙ-ГОЛЯМ АПЕТИТ.ПРЕДСТАВЯТЕЛИ СИ АКО И ПРЕЗИДЕНТА ИМ БЕШЕ СЪУЧАСТНИК ЩЕШЕ ДА СТАНЕ БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ И ВСЕ ПРЕЗИДЕНТА ДА Е ВИНОВЕН,ТЕ СЕГА ТОВА НЕ МОГАТ ДА ПРЕГЛЪТНАТ НЯМАТ ИЗКУЙПИТЕЛНА ЖЕРТВА И ПАК НЕГО ОБВИНЯВАТ!

  2. Подкрепяме Президента Господ да е с него и с целия български народ Амин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *