Ето зловещото нещо, което измисли властта, за да…

България отблизо

Българският народ е известен с това, че не е любител на оръжието. Нито на насилието. 

Въпреки това, десетте процента, които ограбиха народната собственост и я нарекоха частна, че и свещена, като по този начин възседнаха България, не се чувстват комфортно. Не за друго, а защото българите имат друг, много по-мощен начин за съпротива. И това е словото. С него, под път и над път, където седнат и където станат, българите винаги  зашлевяват управниците с по някоя яка нашенска „благословия“. А властниците не се чувстват комфортно, защото именно заради народните „благословии“, бръщолевенето на управниците как всичко в България цъфти и връзва, пропада в дън земя. Измисленият от Борисов и неговите калинки свят на „благополучието“ рухва в пепелта на народната мизерия и нищо не може да го реанимира.

И точно затова, не щеш ли, властта реши да запуши устата на народа. Да отнеме и този последен начин на хората за съпротива. Така се появи на бял свят изразът „език на омразата“. Това, разбира се, не е измислено от нашите дерибеи. Съвсем не! Те не са способни на такова Сизифофско мисловно усилие. Те взаимстваха този израз от Брюксел. Понеже и на западните народи им е дотегнало от техните властници, както и на нас от нашите.

И какво става? Сега ако решиш да кажеш истината, веднага те обявяват за персона нон грата, за човек, който използва „език на омразата“. За човек, който едва ли не, се храни само с омраза. Тоест, властта се опитва да обяви хората, които казват истината за дегенерати. Но това не е нещо ново под слънцето. Да си припомняме ли борецът за национална и социална свобода, великият Христо Ботев, който каза „Свестните у нас считат за луди“.

Не знаехме, обаче, че в желанието си да се направят на невинни жертви на така наречения „език на омразата“, управниците ще посегнат и на Елена Йончева. Тя разкри част от аферите и далаверите на ГЕРБ, започвайки от най-високото ниво – Цветан Цветанов. И продължи с по-дребните риби – министри, зам. министри от кабинета на Борисов като Делян Добрев и Боил Банов. И понеже бръкна твърде надълбоко в клоаката, Борисов и придворните му социолози са развикаха, че на евроизборите БСП не  победили, понеже Елена Йончева използвала „езика на омразата“. А народът, видите ли, не понасял този език и отлюспвал всеки, който го използва.

Тази мантра се повтаря и сега, на местните избори, за да внуши, че никой не трябва да разкрива кирливите ризи на властта. А в предизборната надпревара, всеки трябва да ухажва властта, за да се надява на някакво място по-нагоре от избирателния праг. Това е такава отвратителна и нагла манипулация, пред която дори наглите престъпници бледнеят. Значи откровено ти казват, че трябва да се харесаш на властта, за да се класираш на изборите. Това ли е демокрация?!

Ще споменем още, че нито един журналист от големите медии, който каканиже за „език на омразата“, не се запита какво аджеба поражда  този език?! Защо хората „благославят“ властта, без да пестят думи и изрази? Но ако не знаят или не искат да знаят какви са корените на това явление, ние ще им кажем.

Яките „благословии“ на българите спрямо властта не са никакъв „език на омразата“. Те са свещеният и праведен народен гняв от случващото се в България. От това, че 90% от гражданите на нашата родина – безработните, работещите бедни, както и пенсионерите едва свързват двата края и живеят на ръба на оцеляването, а в много случаи и под него. Та те дори нямат възможност да си купят най-главното – храна, лекарства и дрехи. Народният гняв се подклажда и от факта, че една малка прослойка от хора са толкова богати, че не знаят какво да правят парите си. И затова си купуват…апартаменти. Гневът се раздухва и защото тези новобогаташи купуват на метресите си ламборгинита, докато милионите техни сънародници умират от глад и нищета.

Можем да посочим още хиляди такива „случаи“. Ето затова народът е гневен. И опитите да бъде неглижиран гневът му само ще го раздухат и увеличат още повече. И ако всичко продължава така, ще се случи онова, което Гео Милев предрече в своята безсмъртна поема „Септември“.

И народът ще избухне в своя „величав и пурпурен гняв.“ Нека после никой новобогаташ да не се оплаква, че не е бил предупреден. И да не се прави на невинен. Защото тези, които ограбиха народа си и го оставиха да живее в мизерия вече 30 години, са хиляди пъти виновни.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *