Ето какви ги е вършил Димитър Петров преди да стане шеф на спецпрокуратурата! Ще се смаете!

България отблизо

Заместник административният ръководител на Спецпрокуратурата Димитър Франтишек Петров, само преди ден стана неин ръководител.

Също като своя колега Иван Гешев, и той бе единствен кандидат за поста шеф на Спецпрокуратурата.

Прокурорът Димитър Франтишек Петров, стана известен със спирането на дело срещу депутата Делян Пеевски. Което на практика означава, че ако се докарваш на шефовете, самият ти ставаш шеф. Е, от по-малка величина, разбира се. Но все пак шеф. А един ден…кой знае, може и по-голям шеф. Ситуацията се мени всеки ден, нали така?

Този Димитър Петров стана известен още с това, че е прекратил досъдебното производство по случая Яневагейт, постигнал е присъда от 1 г. условно по делото „Червей“ срещу Владимира Янева. Припомняме, че Владимира Янева, тогава председател на Софийския градски съд бе осъдена условно на една година затвор през 2017 г., заради това, че издавала незаконни разрешения за подслушване в рамките на делото „Червей“.

Прокурорът се прочу и с посегателството си върху дете в училищна лавка през 2017 г. Мотивът за упражненото насилие е пререждане от страна на ученика. За постъпката си Франтишек получава единствено забележка от ръководството на СГП. Говори се, че е много близък на Иван Гешев, съобщава frognews.bg.

Любопитното е, че всички 11 членове на прокурорската квота са гласували „за“ Димитър Франтишек. Такова е и гласуването за номинацията на Гешев за главен прокурор.

Съвпаденията станаха много, нали? Единствен кандидат, всички гласуват за него, приятел е на Гешев и „спасява“ мастити политици и техните пудели. Е, какво повече може да се иска от човек, за да го забележат и да започне да се катери по стълбицата към върховете?! Такова прокурори стават шефове в съдебната система. А после се чудим защо няма правосъдие.

Да не говорим, че такива „спецпрокуратури“, „спецсъдилища“, „частни съдебни изпълнители“ и т.н. изобщо не трябва да съществуват, защото са създадени като бухалки на властта срещу обикновените хора. Но Борисов ги възкреси от една отминала и зловеща епоха преди 9 септември.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *