Ето какво НАИСТИНА ще ПРАТИ Кабинета Борисов 3 в НЕБИТИЕТО! Вижте НЕОПРОВЕРЖИМИТЕ факти!

България отблизо

Напоследък всички сме свидетели на трескавите и панически действия, които Вождът на ГЕРБ предприема с една единствена цел – да убеди народа, че правителството се мъчи да намери някакъв вариант, при който цената на тока да не скача като обезумяла.

Сагата започна още в началото на миналата година. По заповед на Борисов, тогавашният министър на енергетиката Теменужка Петкова се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация у нас, Негово превъзходителство Анатолий Макаров. По време на разговора бе засегната „болната“ тема за възобновяване на проекта АЕЦ „Белене“.

Тогава руската страна показа за кой ли път, че е готова да реализира проекта АЕЦ „Белене“. Дори е готова сама да финансира този проект, ако има съгласието на българското правителство. По тази причина, след разговорите, Теменужка Петкова посочи, че за да тръгне проектът „Белене“ трябва да се сключи нов договор с Руската федерация.

Петкова, обаче, не знаеше колко ще струва съхраняването на обекта, а за някаква цена на готовите реактори изобщо не стана дума. Което означава, че реакторите на АЕЦ-а не са били в България. Нито по онова време. Нито сега.

Защото представяте ли си каква шумотевица би се вдигнала, ако реакторите бяха платени и цената бе публично известена?

След Петкова, премиерът Борисов побърза да се срещне с представители на руския гигант „Росатом“. После започна да каканиже, без дори сам да си вярва, че Русия можело да бъде привлечена за инвеститор и изпълнител на строежа на ядрената централа, чието строителство той самият спря, като се хвалеше в американското посолство колко изпълнителен и „американски“ премиер е той.

И съвсем естествено, темата за строежа на АЕЦ „Белене“ замря, без да стане ясно имало ли е някаква договореност между Борисов и „Росатом“. Последваха един куп съобщения и изказвания, как реакторите и другото оборудване за централата вече били натоварени в Русия, как тръгвали, как били вече на площадката в Белене, как трябвало да се консервират, ама нямало пари. Само че на въпросната площадка в Белене, никой не е виждал никакви реактори.

Съвсем наскоро станахме свидетели на следващото „съобщение“ от поредицата на голямото надлъгване.

На Инвестиционен форум за Западните Балкани в Лондон, организиран от ЕБВР, Борисов се опита да изпроси пари от Европейската банка за нашата централа. Тази „идея“, както бе представена от подчинените му медии, бе неадекватна, защото именно ЕБВР, в съдружие със своите англо-американски приятели, ликвидира почти всички реактори на АЕЦ „Козлодуй“ и нареди на своя послушник Борисов да спре проекта АЕЦ „Белене“.

Другата „идея“ на Вожда бе още по –неадекватна. Борисов предложил „Белене“ да стане общ проект на балканските държави и да покаже мирното сътрудничество между тях. Лошото е само, че никой не иска да дава пари за строеж на чужда ядрена централа.

Всички тези хаотични и напълно безсмислени действия, на първо място показват, че Борисов и неговото правителство нямат никаква визия какво да правят с вече построената площадка за втората атомна електроцентрала и как биха могли да платят за построяването на централата.

Второ, тези панически действия разкриват, че АЕЦ „Белене“ ни е жизнено необходима. Ако искаме да имаме ток. И ако искаме този ток да бъде евтин и даващ възможност за развитие на нашата промишленост и селското ни стопанство. Които, както знаем, в момента са в небивал колапс.

Освен това, действията на Борисов разкриват, че всичките му приказки, как АЕЦ „Белене“ не ни била необходима, и как ние сме имали ток и за износ, са една огромна лъжа.

Тези панически действия на Вожда разкриват и още нещо. Неудържимият му страх, че именно цената на тока ще го прати в небитието. И ще изкара народа на улиците. Така, както стана през февруари 2013 г.

Защото знае, че след оставката му, ще има Народен съд. И нищо няма да му се размине. Понеже ако я няма АЕЦ „Белене“, България остава само с един блок на АЕЦ „Козлодуй“, чиято енергия се изнася за без пари в чужбина.

Като прибавим към картинката, че ЕС иска да спира ТЕЦ-овете, защото замърсяват околната среда… Тогава за нас остават само ВЕЦ-овете и   десетките фотоволтаици. Но тяхната цена пък е космическа.

Затова токът ще скача по три пъти в годината. Защото няма евтина ядрена енергия.

Но Борисов сам си е виновен. За онова, което ще го сполети.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Ето какво НАИСТИНА ще ПРАТИ Кабинета Борисов 3 в НЕБИТИЕТО! Вижте НЕОПРОВЕРЖИМИТЕ факти!

  1. Всичко е верно, само дето Борисов не е сам виновен, а цяла банда алчни, подли и жестоки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *