Ето какво направиха Борисов и Заев заедно! Ще се смаете!

Свят

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев беше на поредна среща с македонските историци от смесената комисия експерти, които трябва да намерят общ език с българската страна съгласно Договора за добросъседство с България, съобщава МКД.

Последните срещи на тази комисия завършиха без успех, а следващата среща трябва да се състои до края на месеца.

България има интерес от нашия напредък към ЕС. Тези дни ще имам контакти с премиера Бойко Борисов, нашите министри са в постоянна комуникация. България ще бъде най-гласовитият поддръжник за започване на нашите преговори с ЕС. Ясен ми е дебатът и в Македония, и в България, за нашия революционер. В понеделник ще имам среща с комисията. Да отворим пътя за младите, за децата, за бъдещите поколения, заяви преди няколко дни Заев.

Драги Георгиев, председателят на македонския експертен екип в смсената българо-македонска комисия заяви, че срещите продължават, независимо какво се случва на политическия терен с България.

Георгиев заяви, че в дневния ред на следващата среща на смесената комисия остава въпросът за Гоце Делчев и проблемите около македонския език, които възникнали наскоро. Според Георгиев и двете страни трябва да бъдат еднакво доволни от това, което ще се постигне.

Откъде обаче идва тази увереност, че Борисов ще ги подкрепи?

Нали щеше да защитава българските интереси?

Или пак е направена договорка зад гърба ни, за която ние, простосмъртните, не знаем?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *