Ето как, без да иска, Фандъкова внезапно разкри от кого се страхува!

България отблизо

Кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова заяви, че ще смени хората, които досега са били в управлението на Общината и не са издържали изпита.

А другите ще ги сменя, дори само при накърняване на доверието и подозрение за недобре свършена работа. Това тя ще го направи, защото всеки политик трябва да взема предвид мнението на избирателите и да се ръководи от него, сподели тя.

„Това решение е мое и на моята политическа сила. Бойко Борисов ме подкрепя и аз му благодаря“, допълни Фандъкова пред btv.

На въпрос дали маха от екипа си хора, които са били близки с Цветан Цветанов, тя отговори: „Това са интриги, тук не става въпрос близки до кого са, а с какво допринасят“.

По отношение на това ще липсва ли Цветанов по време на предизборната кампания, тя заяви: „В София винаги сме се ангажирали хората, които работим за София“.

Какво е важното в тези изявления? Ами много просто. Най-важни са думите, че ще сменя всички, които меко казано са допуснали грешки в предишното управление. Тоест, Фандъкова признава, че доста хора от изтеклия мандат в Столична Община са се издънили по един или друг начин. Или с некомпетентност, или с корупция.

Но защо ще си признава това и защо ще ги сменя само „по подозрение“? Не може ли просто да премълчи и да продължава нататък? Тук цялата работа е в това, че не може. Хората по места прекрасно виждат работата на кмета. За тях, тя е като на длан, колкото и той или тя да се мъчат да се покажат в добра светлина. А и самата Фандъкова допусна доста грешки и взе доста спорни решения. Което с основание може да й коства един следващ мандат.

С други думи, колкото и да говори, че не се плаши от никого, досегашната кметица се страхува. Страхът й произтича от това, че десетгодишното управление на ГЕРБ даде своето негативно отношение и в работата на Общината. Затова цели 56% от жителите на София искат промяна. И точно от тях се бои панически Фандъкова. Бои се от жителите на София.

Затова още не влязла в предизборната надпревара, тя декларира, че ще сменя екипа си.  Понеже София имала нужда от нова енергия. Ами като е така, защо самата Фандъкова не се оттегли, а се кандидатира за нов мандат? Или, въпреки че са нужни нови хора, кметът трябва да е стар?!

Това е цялата истина. Борисов и Фандъкова се страхуват. Страхуват се от своя народ. Макар че ако искат някой да ги запомни с добро, трябва просто да се оттеглят. Десет години власт е предостатъчна. Стига толкова!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *