Ето как Западът бори влиянието на Русия в България! Ще се смаете!

Свят

След пълният провал на соловата британска акция срещу Русия, и след като и досега остава неизвестно какво търсят британските агенти, техните колеги американци се запретнаха да вдъхнат нов „живот“ на легендите за „лошата“ Русия.

Затова, „театърът“ на информационната атака срещу РФ се разшири. И не щеш ли, изведнъж, ни в клин, ни в ръкав, се оказа, че българският търговец на оръжие Емилиян Гебрев, след три години мълчание, се „сетил“, че може и той да е отровен от руснаците.

Нашите спецслужби веднага влязоха в синхрон с него и хвърлиха в публичното пространство „умопомрачителната бомба“, че и други българи били отровени. Внушението, което се опитват да постигнат западните продуценти на това шоу, е ясно като бял ден. Русия се разхожда из цяла Европа и трови наред хората.

Но…има една – две малки спънки, за да бъде правдоподобен този сценарий. Първо, фактът, че Русия отдавна унищожи своите бойни отровни вещества, което бе проверявано много пъти от западни експерти през 90-те години, а и след това. И второ, фактът, че нито Гебрев е отровен, защото си е жив и здрав, нито синът му, нито директорът на Гебревото оръжейно предприятие.

Защото вместо отрова, те са получили…хранително натравяне, което бе потвърдено от тогавашния главен прокурор Цацаров, явно преди да получи инструкции какво трябва да каже. Да не говорим, че и прословутите Скрипали бяха скрити от Скотланд Ярд и никой не знае живи ли са, мъртви ли са, били ли са отровени или не.

И понеже на хората в цяла Европа им омръзна да слушат британските митове и легенди за „страшните“ руснаци, на помощ им се притекоха техните американски братовчеди. Само че американските, както е по традиция, измъдриха вина  ни повече, ни по-малко на…Русия.

И така Вашингтон за втори път се впусна в надпреварата за очерняне на Русия и руския президент. Първият път се опитаха да обвинят Владимир Путин, че имал авоари в офшорни сметки. Оказа се, че няма нищо такова. Затова Доналд Тръмп разпореди на американските тайни служби да търсят под дърво и камък митичните пари на руския държавен глава. Във Вашингтон сигурно знаят, че няма да намерят нищо, но това се оказва добър повод отново да приказват навсякъде за връзките на Путин с руски олигарси и политици, и индиректно да внушават, че няма как и той да не е като тях.

Но и във Вашингтон също забравят много неща, както своите британски братовчеди. Забравят, че и досега не са спирали обвиненията срещу руския президент, че той бил „репресирал“ олигарсите и не им давал да разгърнат бизнеса си. В такъв случай, Белият дом и Конгресът трябва най-накрая да се разберат, дали Владимир Путин преследва олигарсите, или напротив, играе в комбина с тях.

А истината я знае всеки, който чете руската преса. Отдавна руският държавен глава притиска олигарсите, напомня им, че тяхното богатство се дължи на руския народ и руската държава. И че те трябва да внасят в държавния бюджет повече пари, за да може да се увеличават доходите на хората и да се развиват здравеопазването, образованието и социалната сфера. Тоест, категоричната позиция на Владимир Путин е, че олигарсите трябва да работят повече за своя народ и за родината си, отколкото за себе си.  А и в тазгодишното обръщение на Владимир Путин към Федералното събрание на Русия, той обяви здравеопазване, образование и социална сфера за приоритети на руската вътрешна политика.

При това положение можем да очакваме от САЩ някакви „разкрития“, или по-скоро предположения, че в еди коя си офшорна сметка, някой руснак имал някакви пари. И че те могат, предположително да принадлежат на Путин. Тоест, Вашингтон започва нов кръг на преливане от пусто в празно. И по всяка вероятност ще отегчи съвсем, дори тези хора в САЩ и Европа, които все още вярват на американските политици.

С други думи, след провала на британските спецслужби, следва да се провалят и техните американски колеги. И не защото самите спецслужби са некадърни. А защото получават политически поръчки да търсят неща, които ги няма.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *