Ето как Михаил Константинов иска да оправи цялата държава!

България отблизо

Председателят на „Информационно обслужване“ АД проф. Михаил Константинов смята, че трябва да се помисли за нов начина на гласуване по време на парламентарните избори през 2021 година.

Машинното гласуване не е сред законодателните промени, за които проф. Константинов призовава. Нещо повече. Той се обявява против такъв вид гласуване. „Машинно гласуване в момента има само в част от Белгия. Никъде другаде в Европа няма машинно гласуване и сигурно има причина за това“, коментира той. Трябва обаче да се види и защо е толкова ограничено машинното гласуване в Европа, отваря си вратичка преброителят на българските гласове, цитиран от news.bg.

Припомняме, че президентът Радев бе категоричен, че трябва да се изпълни час по-скоро законът, който предвижда във всички избирателни секции в България да се въведе машинно гласуване. И то веднага.

Но защо професорът, който брои гласовете на българите, не иска машинно гласуване, а електронно гласуване?!

Ами това е много просто. При машинен вот няма как мъртвите души да отидат до машината в избирателната секция. Но…мъртвите души, или по-скоро онези, които ги използват като „избиратели“, съвсем спокойно могат да се появят, когато гласуването е електронно. Понеже при електронното гласуване всеки си и в къщи. И колко души гласуват от дадена къща, трудно ще се проследи. Тъй като, от една къща могат да гласуват и роднини, и приятели, и самите обитатели на къщата.

Понеже, много хора нямат компютър, мобилен телефон и интернет към тях. Тогава „помагат“ приятелите и роднините. А знаем, че мъртвите души нямат интернет, нито мобилни телефони. Така, покрай сухото гори и суровото. Покрай тези, които нямат интернет се уреждат и мъртвите души, които заседнаха здраво в избирателните списъци. А сега искат да се настанят и в интернет пространството.

Има и още нещо. При електронното гласуване, калинките на властта могат лесно да контролират кой как е гласувал. Дори могат да присъстват в дома ти, когато гласуваш. Затова електронният вот се използва само от държави, които са решили голяма част от икономическите си проблеми. И никой не се интересува от това по какъв начин ще гласуват хората.

А машинното гласуване осигурява 80% честност на вота. Там манипулациите са трудни, понеже машините не са свързани с интернет. И не могат да бъдат хакнати. И съответно, резултатите не могат да бъдат подправени.

Затова проф. Константинов и ГЕРБ не искат машинно гласуване. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *