Ето кой размаха пръст на Борисов и му поиска сметка!

България отблизо

Изявлението на премиера Бойко Борисов, че няма да допусне черноморска база на НАТО на територията на България, не подхожда на министър-председател на държава, която е съюзник в НАТО.

Такава позиция може да има само неутрална държава, която се опитва да балансира между НАТО и Русия. Но не и България, чиито съюзнически ангажименти изискват тя да бъде сигурен, достоен и надежден член на Алианса.

Такова становище изразиха от Атлантическия съвет на България във връзка с думите на премиера, произнесени на път за Вашингтон, в самолета, пред журналисти.

Борисов заяви тогава, че няма промяна в позицията му Черно море да бъде място за платноходки и туризъм. Според него, американската страна е много добре запозната с отношението му по въпроса.

Атлантиците определят изказването му като стратегически недалновидно и отбелязват, че произнасяйки подобни думи, той започва визитата си във Вашингтон с фалстарт.

„Това изявление изпраща много лош сигнал към домакините и към всички наши съюзници в Алианса. Нещо повече – това изявление е окуражаващо послание към Кремъл, който е причината за нестабилността в Черно море, като му дава увереност, че може да продължи с агресивната си хибридна война против НАТО, и срещу България в частност.

При това положение няма как желанието на премиера Борисов Черно море да бъде място за „платноходки, туризъм и мир“ да бъде реализирана. Агресор не се умилостивява с прекланяне на глава.“ – се казва в официална позиция на АСБ.

Неправителствената организация подчертава, че България няма да получи повече сигурност като се старае да омилостиви Москва. Единственият начин страната ни да гарантира своята сигурност е да има силна армия и да работи за повече присъствие на НАТО в региона.

От Атлантическия съвет допълват, че България има нужда и от военноморска база, и от военновъздушна база, и от сухопътна бригада на НАТО в България. „Изграждането на многонационални формирования на НАТО в България е гаранция за нашата национална сигурност.“ – подчертават атлантиците./news.bg/

Тази позиция на нашенските атлантици, които са филиал на Вашингтонския атлантически съвет, разкрива докрай характера на тяхната организация. Те не може да не знаят, че разполагането на американски ракети на българското Черноморие автоматично ни превръщат в мишена за ответен удар от страна на Русия. Не могат да не знаят, че не е работа на малка България да се меси в конфликта на САЩ с Русия. Не може да не знаят, че именно НАТО е обградило границите на Русия с обръч от военни бази. Не може да не знаят, че Русия няма нито една база близо до границите на САЩ. Следователно, агресор е не Русия, а Алиансът. И не могат да не знаят, че с тази си позиция, атлантиците защитават агресора.

Тоест, няма как да не знаят, че тяхната „позиция“ подменя истинските факти с фалшиви. Нарича черното – бяло. И ни тласкат към смъртоносния капан на ядрена война. Само да внимават да не попаднат в този капан най-напред самите те.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *