Жестока политическа игра взела главата на социалния министър! Вижте защо Бисер Петков мълчи:

България отблизо
Майките на деца с увреждания, които от седмица тихо протестират пред парламента, заявиха, че не са направили палатковия лагер, за да свалят от поста социалния министър Бисер Петков.
За тях подадената вчера следобед оставка е повече от изненадваща. Те твърдят, че  той е бил един от малкото министри, с когото са имали диалог и то конструктивен.

„Кой отряза главата на министъра?”, попита директно Валентина Христова, майка на дете с увреждане. „Кой попречи на диалога между нас и него, като го отстрани от поста му?“

 

Друга майка Олга Милчалиева призна, че вече всички протестиращи  виждали светлинка в тунела. Бяхме  почти сигурни, че  закон за личната помощ, за който се бяхме договорили,  ще бъде внесен в парламента”, каза пред bTV Олга Милчалиева, майка на дете с увреждане.

Вчера при нас беше Мая Манолова и разговаря по телефона с г-н Петков. Той й обеща, че внася закона.  А час по-късно с изненада чухме, че е подал оставка „Това е ставало да се отложат нещата във времето и да останем пак без помощи”, допълни тя.

Обвиняват ни, че палатковият лагер  е причината министърът да подаде оставка. Твърдо заявявам, че не е. Няма как в последните седмици преговорите  да вървят толкова добре, да сме се разбрали по всички точки  и точно на финалната права, когато законът е напълно готов за внасяне, министърът да избяга, хвърляйки оставката си”, категорична е Милчалиева.

Всъщност истината е съвсем друга. Майките протестираха на площада с черни тениски и черни балони, но медиите не смееха да отразяват парливата тема. Протестите бяха неглижирани типично в герберски стил и само минувачите виждаха лагера. Много по-важна новина беше Оня парад, гостуването на Цветанов на Празника на суджука в Горна Оряховица, разходките на Валери Симеонов и Ангелкова по плажа в Слънчев бряг, скандалите в парламента за руската екскурзия на министър-председателя и всичко друго, не и болните деца.

Според свидетели, родителите освиркали в петък Борисов, когато влезе на отчет в парламента и излезе вбесен. В същото време европейски чиновници, които се разхождат из България станали свидетели на тъжната гледка. Докато те стояли пред претъпкани маси и слушали колко много е напреднала държавата ни, пред очите на някои майки в черно се борели за лекарствата и памперсите на децата си. Грозната гледка ги потресла и някои попитали защо въпросът на тези хора не се решава.

Борисов се почувствал обиден лично от протестите, наредил на Петков да разкара родителите оттам, но социалният министър не могъл да разгони палатковия лагер, нито с думи и обещания, нито със сила. Светиня Му тотално се вбесил, че някакви си там родители сложили черно петно на европредседателството и еднолично решил да накаже министъра.

Оставката била поискана лично от него и то по телефона, твърдят от средите на ГЕРБ. Това станало толкова неочаквано, че в момента Петков отказва да дава интервюта за мотивите си, защото просто не знае какво да каже. Той станал жертва на политическо отмъщение и сложни сметки и няма как да го обясни. В противен случай няма да го преместят на друга работа, а ще стане персона нон грата.

В кулоарите се говори и че Лиляна Павлова ще заеме мястото му, тъй като остава безработна след европредседеталството.  И тогава вече законът ще бъде гласуван.

Майките обаче искат да продължат диалога си със стария министър.

Те искат той да бъде върнат на работа, докато не свършат преговорите и не се вкара почти готовия закон в пленарна зала.

Жените в черно заплашиха, че ако исканията им не бъдат изпълнени и държавата не се погрижи за децата им, ще  организират по-мащабен протест, на който ще се поискат оставката на целия кабинет!

Тази им реакция Борисов не предвиди.

Сега столът му застрашително се клати, а съвсем скоро ще чуем, че всичко е организирано от опозицията.

И от президента Радев разбира се!

И всички „ретроградни“ сили, които искали властта в България!

Г-н премиер, пожалете тези нещастни женици!

Гласувайте им помощи, или наистина се махайте!

Българите не могат да живеят повече унизени и в нищета!

Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

4 thoughts on “Жестока политическа игра взела главата на социалния министър! Вижте защо Бисер Петков мълчи:

  1. Боко НИКОГА и НИКОГО няма да пожали! Най важно е неговото АЗ! Болен мозък, ама с власт!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *