Жесток сблъсък между президента и премиера! Ето кога ще кръстосат шпаги! Виж тук:

България отблизо

Титаничен сблъсък на интереси и то народни интереси се очаква у нас на 26 март.

Бойко Борисов ще бъде домакин на срещата на Ердоган и част от евролидерите във Варна, а президентът Радев ще държи патриотична реч в този ден, защото той е Денят на Тракия. Винаги на 26 март у нас се почита паметта на тракийците, които са станали жертва на Османската империя през 1912 – 1913 година.

60 000 са убитите българи в тогава, 200 000 са прогонени от домовете си, а имуществото им е разграбено, каза ген. Тодор Бояджиев, бивш разузнавач. Това е един от най-кошмарните моменти в новата ни история. Хиляди семейства оставят къщи, ниви, имоти и с вързоп дрехи на гърба тръгват пеша към България да дирят спасение. Имуществото им е опожарено или разграбено.  Много са убитите, а голяма част умират по пътя, тъй като не издържат прехода.

Народът ни е бил гонен с огън и меч от домовете си. Лозенград е бил християнски, а в него е преобладавало  българското население. Тогава  се е наричал  Градът на 40-те черкви. Сега е изцяло турски.

Честването на Деня на Тракия е под патронажа на президента Радев и той ще произнесе слово пред потомците на хиляди тракийци. В един и същи ден ще се получи парадоксът  Борисов да се кланя на Ердоган във Върна, а в същото време президентът Радев да почита паметта на тракийците, прогонени с огън и кръв от Османската империя.

В момента трябва да се развиват  добросъседски  отношения, обаче  не за сметка на пълно премълчаване и неглижиране  на историята. Народ, който не помни, или умишлено са го накарали да забрави  историята си, е обречен на изчезване, категоричен е ген. Бояджиев.

Но добросъседските отношения не означават безгръбначност и замазване на проблемите. Не означават политическа глухота и раболепие.

Ердоган говори за духовните граници на Турция и самоуверено постави там Кърджали. Ние си замълчахме.

Кога някой политик ще заговори за българските духовни граници и ще има смелостта да каже, че Тракия е била наша и насилствено ни е взета?

Кога някой истински наш патриот  ще поиска от Ердоган извинение за убитите 60 хиляди души и  прокудените 200 хиляди? – попита ген. Бояджиев.

Докога ще стоим с наведени глави?

Докога ще се покланяме, докато ни мачкат?

Колкото повече мълчим, толкова по-голямо ще е мачкането.

Но в Деня на Тракия премиерът ще посрещне Ердоган…

И едва ли ще му поиска извинение.

Народ ли сме, или пионка, която всеки разиграва, както си поиска?

Какъвто народът, такива и управниците?

Или обратното?

Станислава Славова , istinata.net

 

 

 

 

 

 

Tagged

4 thoughts on “Жесток сблъсък между президента и премиера! Ето кога ще кръстосат шпаги! Виж тук:

  1. БОРИСОВ Е СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ! ТОЙ ОРГАНИЗИРА ТАЗИ СРЕЩА–ТОГАВА ПРЕЗИДЕНТЪТ СЪЩО КАЗА, ЧЕ НЕ Е РАБОТА НА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ДА КАНИ ЧУЖД ПРЕЗИДЕНТ, БЕЗ ЗНАНИЕТО НА СВОЯ ПРЕЗИДЕНТ! И ДАЖЕ ДАТАТА БЕШЕ 3 МАРТ! НЯМА ЛИ ПРОКУРАТУРА В НАШАТА ДЪРЖАВА–ДА ВИДЯТ ДОКЛАДИТЕ НА ДРУГИТЕ СТРАНИ ЗА БОЙКО И ДА СЕ САМОСИЗИРАТ???

  2. Най-малкото е неуместно премиер да кани президент – не е според протокола и правилата. Естествено, мушамата не познава нито правилата, нито протокола – а прави това, което му е заповядано от Запад. А да очакваме, че Тиквата ще си поиска от Ердоган онези $12 млрд, които Турция ни дължи заради Беломорска Тракия, си е чиста ненаучна фантастика.
    Дано президентът го направи на 26-ти – тогава гарантирано банкянският питек ще получи най-малкото инфаркт.

  3. Гаф след гаф на Бойко. За последно доказва колко е продажен, колко не уважава историята и нейните факти. Сигурно е отсъствал в уроците по история и родолюбие.
    Народе, отвори очи и погледни на фактите, такива , каквито са. Не се продавай повече на мръсниците и отчепродажниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *