Загрижен политолог съветва: Слави, недей да правиш партия, акулите ще те схрускат, твоите хора ще те предадат!

България отблизо

Преди местни избори би било грешка да се появи такъв тип партия, каквато Слави Трифонов смята да прави – концентрирано ядро от 5-6 души на национално ниво, с което той да се яви на местни избори.

Ако Слави Трифонов се опита сега, на местни избори, да влезе в политическия живот, просто на местно ниво ще го изядат акулите с парцалите. Такава прогноза направи във „Всичко коз“ по Канал 3 политологът доц. Стойчо Стойчев за шансовете на успех на нов политически играч след евроизборите.  „Преди местни избори влиза политически субект тип ГЕРБ, както те направиха през 2007 г. – с много стабилна организация, с много стабилни структури, които са много лоялни и тясно свързани с председателството по места.  Има хора в областните градове, които само това правят – местни структури на партиите, правили са такива не на една или две. Слави Трифонов няма при кого друг да отиде, при тях ще отиде и те ще го подведат кански, повярвайте ми! Ще станат общински съветници след което той няма да има абсолютно никакъв контрол над тях“, категоричен бе политологът.    С него се съгласи и Росен Карадимов от Института за нов икономически напредък.

„Ниската активност на евроизборите бе вярно разчетена от големите и системни партии, този път жълтият картон бе много добре видян от всички.   „И двете партии (БСП, ГЕРБ) са в процес на ферментация и на реформа, и ако тя продължи достатъчно адекватно, според мен те ще си върнат терена, който да не позволи появата на нов политически популист. Изцяло съгласен съм – преди местни избори такава поява е абсурдна“, заяви Росен Карадимов.   Мненията на двамата обаче се разделиха по въпроса за стабилността и процесите, които протичат в ГЕРБ и в БСП след Европейски избори 2019 г.

Стойчо Стойчев се прави на много загрижен, но явно се кахъри за статуквото.

При всички случаи една евентуална нова партия ще разбърка политическия пасианс и ще попречи на ГЕРБ и БСП да вземат необходимия брой гласове. Референдумът на Слави бе подкрепен от 2,5 милиона души. Половината от тях да гласуват пак, ГЕРБ ще изгуби влиянието си в големите градове.

А това ще бъде началото на края на едноличната му власт.

Tagged

1 thought on “Загрижен политолог съветва: Слави, недей да правиш партия, акулите ще те схрускат, твоите хора ще те предадат!

  1. ИМА ЕДНА ХУБАВА БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА,КОЯТО ПРИПОМНЯМ НА ШОУМЕНА СЛАВИ ТРИФОНОВ: „ДА БИ МИРНО СТОЯЛО,НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *