Зам.-министърката Росица Димитрова подаде оставка заради билета първа класа, Борисов я прие

България отблизо

Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова е подала оставка. Министър-председателят Бойко Борисов я е приел, съобщи правителствената пресслужба.

Мотивът на Димитрова да се оттегли от поста си е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието ѝ в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, проведена в Ню Йорк.

Заедно с държавният експерт от отдел „Интеграция на хората с увреждания“ Надежда Харизанова отидоха точно в разгара на стачката на майките – от 12 до 14 юни, на международна конференция в Ню Йорк, за да представят,  „постиженията на България“ по правата на хората с увреждания.

 

Въпреки, че конференцията е тридневна, те са си писали дневни за 6 дни, а зам.-министърът Росица Димитрова е пътувала изключително комфортно в бизнес класа. Билетът й е струвал 8306 лева, защото е закупен в последния момент, въпреки  че за конференцията е имало покана още от март.

Вчера Димитрова нагло заяви в ефир, че не се срамува, че е похарчила държавни пари за луксозния билет, че не се чувства виновна за проблемите на майките, защото те трябва да се решат от държавата и че се гордее, че е представила достойно страната ни в САЩ.

Няма да давам обяснение на никого какви пари съм взела и за какво съм ги похарчила, каза самоуверено тя по бТВ. Това са държавни работи и е важно единствено, че представихме България достойно в Ню Йорк.

Последва бурен отзвук по медиите и социалните мрежи, а жена в инвалидна количка й поиска оставката.

Заради силния обществен  натиск тя я даде.

Любопитно е обаче защо не я е дала пред социалния министър, който й е пряк работодател, а направо на министър-председателя.

Вече вървят залози в мрежата, че не е сигурно дали утре Вожда няма да върне Димитрова на мястото й, както го направи миналата седмица с шефа й Бисер Петков.

Най-вероятно няма да посмее, защото днес БСП внасят в парламента вот на недоверие към правителството.

Tagged

2 thoughts on “Зам.-министърката Росица Димитрова подаде оставка заради билета първа класа, Борисов я прие

  1. Да ни запознае с доклада за положението на хората с увреждания в България който предполага се е поредставила г-жа зам Министъра ! Щото така излиза че гъз път е видял , пил и ял за сметка на народа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *