Зам.-министърка нагло: Няма да ви давам отчет за командировките си! Майките ми искат оставката неправомерно!

България отблизо

„Не съм участвала в луксозна командировка, а имах удоволствието, гордостта и честта да участвам в 11-та конференция по проблемите на хората с увреждания“, обясни по bTV зам.-министърката на социалната политика Росица Димитрова, срещу която скочиха хората с увреждания.

Поводът беше нейна командировка в Ню Йорк преди дни за участие в конференция, където заедно с още една чиновничка са споделяли „положителния опит и постигнатите резултати в България“ за правата на хората с увреждания и деинституционализацията на децата с увреждания. Майките на деца с увреждания по това време бяха в палатковия лагер, а социалният министър Бисер Петков разговаряше с тях и се опитваше да намери изход от кризата. Двете дами от социалното министерство пък пътували в бизнес класа, вместо в обикновена, а разликата е 6 хил. лв. Билетите били купени ден по-рано, затова били толкова скъпи.

„Не мога да кажа колко струва билетът“, каза Димитрова, а водещият й припомни – 8300 лв. Има такива права, които са разписани в подзаконов акт и наредба, обясни за командировките Димитрова. „Не искам да превръщам разговора в обяснителен режим защо съм пътувала първа класа. Не мога да кажа защо е купен в последния момент, важното е, че сме имали участие в САЩ“, каза тя в отговор на поисканата й оставка от майките на деца с увреждания.

Браво! Тук думите са излишни.

Важното е, че имаме участия в международни конференции!

Важното е да пътуваме първа класа, за да ни е по-удобно!

А болните деца?

Те не са важни!

Да си имаме държавата, да си имаме министрите!

Tagged

4 thoughts on “Зам.-министърка нагло: Няма да ви давам отчет за командировките си! Майките ми искат оставката неправомерно!

  1. Преди мнооого години, някъде през седемдесетте, в България беше дошъл търговски пратеник от Ангола, който носеше пари да купи един кораб за страната си. Времето беше студено, а той само по риза. -Защо не си купиш костюм, че е студено? А и имаш много пари. -Те са държавни, а освен това, след два дни си заминавам. При нас си е топло. Въпрос на морал и държавническо поведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *