ЗАПАДЪТ отново УМОРИ руснаците…ОТ СМЯХ! Вижте какво направиха със снощното „нападение“! Вижте ТУК!

Свят

Днес в 4 часа сутринта американски, британски и френски сили нападнаха суверенна Сирия.

Те са изстреляли около 120 крилати ракети Томахоук по три – четири цели близо до столицата на Сирия Дамаск и в провинция Хомс. Ударите са били нанесени от американски самолети и кораби, съвместно със самолети на Великобритания и Франция. По всяка вероятност в нападението са участвали намиращите се в непосредствена близост американски ескадрени миноносци „Доналд Кук“ и „Портър“. А английските и френски самолети са излетели от британската военна авиобаза в Кипър.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ракетния удар по Сирия е вследствие на неизпълнени обещания от Русия по унищожаване на химическите оръжия. Според твърденията на САЩ и Великобритания, Дамаск е можел да осъществи и химическа атака в сирийския град Дума. Тръмп заяви още, че ако сирийският „режим“ продължи химическите атаки, то и САЩ ще продължат със своите ракетни удари.

Тези обвинения на Запада така и не бяха доказани по никакъв начин. В същото време руски военни експерти посетиха мястото на предполагаемата химическа атака и не откриха никакви следи от отровни химически вещества.

Министерството на отбраната на Русия пък, пусна в социалните мрежи видеа и разговори с местното население, които доказват, че така наречената „химическа атака на Башар Асад“ е била подготвена и режисирана изцяло от секретните служби на Лондон.

Както съобщават руските и американски медии, крилатите ракети са поразили няколко сирийски военни бази и научно-изследователски център в Дамаск.

Но Щатите и техните съюзници отново разсмяха руснаците и целия свят със своето „нападение“. Първо, почти една трета от всички ракети, изстреляни по Сирия са били прихванати и унищожени от сирийската противовъздушна отбрана.

Второ, всички обекти, които САЩ и коалиция са били набелязали като цели за нападение са били предварително опразнени. В тях не е имало хора. А научната апаратура и изследванията са били изнесени в неизвестна посока. Получава се така, че както миналата година, американците са атакували празни военни бази и са „унищожили“ няколко стари макети на сирийски изтребители.

Директорът на Пентагона Джеймс Матис обясни пред медиите, че се надава това да е силно послание към „режима“ на Башар Асад. И още, че тези удари засега били „еднократни действия“. Ударите ни бяха много точни и премерени, продължава Матис, за да се избягнат повече жертви сред цивилното население.

Началникът на Обединения щаб генерал Джоузеф Дънфорд пък направо си каза, че ударите били изключително точни и насочвани със самолет, за да не бъдат засегнати руски военнослужащи и да се минимизира рискът от въвличане на руските въоръжени сили в операцията.

Генералът съобщи още, че два дни преди нападението руснаците са били уведомени по специалните канали за свръзка, но в деня на нападението Русия не е била уведомявана.

Какво означава това? Ами много просто. Американците, с треперещи гащи от страх, заради заявленията на руското министерство на отбраната, че ще свалят всяка ракета, както и корабите и базите, от които те ще бъдат изстреляни, просто са поискали разрешение от руския Генерален щаб да хвърлят малко ракети над Сирия, за да измият лицето си след „буйните“ заявления на президента Тръмп в Туитър.

С други думи Коалицията на „желаещите“, този път в изключително намален състав от само трите държави-ястреби САЩ, Великобритания и Франция отново се изложиха много яко.

Уж нанасят удари, а всъщност не са успели да причинят никакъв значим ущърб на сирийските правителствени сили. Освен че са бомбардирали няколко празни сгради и военни бази. Направили са същото като миналата година при нападението на сирийската авиобаза „Шайрат“.

И единственото, което все пак са успели да постигнат „обединените“ сили на Запада е, че…умориха и руснаците и сирийците…от смях.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “ЗАПАДЪТ отново УМОРИ руснаците…ОТ СМЯХ! Вижте какво направиха със снощното „нападение“! Вижте ТУК!

  1. Долни агресори и убийци, фашисти! САЩ, Англия, кой ще ги съди като ни ръсят с химикали, тежки метали, бактериологични агенти и са толкова нагли та си го признават, въпиюща наглост и безочие! Цял свят знае, че химическата атака, т.е. провокацията /мини сценичната постановка/ в гр. Дума го извърши сатанинската Англия и целта беше да оправдаят бомбардирането си над Сирия, за да си върнат почти загубените позиции и да стопират Русия, да заставят чичо Дони да обяви бомбардировките заради изказването си преди някойко дни, че се оттеглят от Сирия, ционисткия елит не допуска отстъпление, трябва да се кради и разрушава. Дони слушка, че ще му хвръкне глвата, пионка в ръцете на зловещи рептили! Англия, САЩ и Франция на трибунал в Хага за унищожаване на човечеството!

  2. Този път не съм много съгласна с Иво Македонски – първо,защото американците , ако много се страхуват, нямаще да стрелят! Второ, руснаците казаха, че ще унищожат корабите и базите, от където са изстреляни ракети, ама не го направиха! И трето, това прилича на игра– съобщили къде и кога ще бомбардирват и всичко е опразнено! Е какъв е смисълът тогава?–- напрежение в целия свят! Но въпросът е защо е необходимо това и какво ще последва? Ние май не можем да разтълкуваме играта на „големите“….или на рептилите….!??? Така мисля аз– има много неясни неща и трябва „да четем между редовете“!! Ако не успеем, ще чакаме да видим резултата!!!

  3. Путин нистина е велик стратег. Остави ги да атакуват първи и да покажат на света колко струват..Браво!

  4. Американските ракети са толкова „точни“ и „умни“, че по време на югославската война една ракета не можа да уцели Сърбия и падна у Българско. Уцели на баба Мара курника, защото петелът пеел за сърбите! Хаха…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *