Започна се! Отново атакуват…Борисов! Ето какво се случва!

България отблизо

Борисов отново е атакуван. Кой обаче го атакува не е ясно засега. Дори самият Борисов признава, че не е наясно кой. Но, който е да е той, Борисов ще се разправи с него.

Но…преди да се разправи с евентуалния нападател, шефът на ГЕРБ ще се разправи с всички неудобни. С русофилите и техния председател Николай Малинов, със Силвия Великова, журналистката от БНР, понеже пречела на любимеца му Гешев, с дясната и лява опозиция, въобще с всеки, който му се изпречи на пътя.

Защото Борисов схваща Кой, но не го назовава все още.

А че го атакуват главанаците, то е ясно. Защото свестен човек няма да тръгне срещу „“слънцето“. Махаш журналист уж за нещо, след това си принуден да подадеш оставка и се оправдаваш, че ако си редови журналист и ти си щял да смяташ, че Великова е свалена заради Иван Гешев. Новоназначеният шеф на „Хоризонт“ Николай Кръстев можеше да намери сили да каже това преди няколко дни и тогава нямаше да влезе в категорията „главанак“. Но не намери…

България e пълна с главанаци, които се целят само в Борисов. И то от най-близкото му обкръжение.

Да вземем здравният министър Ананиев. Обикаляше медиите и щедро обещаваше, щото го бяха изпотили протестите на медиците. Те спряха и той веднага забрави обещаното. Сега сестрите опънаха палатка до парламента и Борисов се ядоса: Ананиев да обяснява къде са парите, милиони са отпуснати. Но Ананиев се скатава. Министърът не е журналист да го наречеш главанак, но някои министри са даже повече от главанак. Ананиев и МС, например, намериха начин да опростят около 25 милиона, потънали нейде в дебрите на болница „Лозенец“, известна като „правителствена“, но за медицинските специалисти все не се намира време и пари.

Икономическият министър Емил Караниколов пък счупи собствения си рекорд като по бТВ само за петнайсетина минути изрече десетина лъжи. Не знаел кой е собственик на „Дунарит“; не знаел кой стои зад офшорката „Виафот“ и пр. Били Лъжеца ряпа да яде. Освен това казал на премиера, че държавата може да придобие „Дунарит“. Тати ще ми купи колело, ама друг път… Главанак много пасва в този случай.

Цял отбор от главанаци пък се бъхти да докаже колко храбро се бори с…онова, дето го няма –  руските шпиони. Защото, ако имаше руски шпиони, на много хора щеше да им припари. Ама „борците“ си вярват, че са големи тарикати, само че мязат повече на… главанаци.

Мутри, футболни ултраси, немедии и малограмотни цигани реват в подкрепа на кандидатът за Главен прокурор Иван Гешев. Всите български прокурори и те в един глас: Твърдо сме зад Гешев! Да оставим деликатното двусмислие на „твърдо“ и „зад“, но поне да бяха възложили на десетина души да играят опозиция, ей така – за цвят. И да задават някакви въпроси, та Гешев да блесне с отговорите. Гешев вярва ли в тази подкрепа? Радва ли се?

Завъртя се тия дни и велика „конспирация за преврат“. И в кюпа наблъскали Цветан Василев, Десислава Иванчева, „Биволъ“, БОЕЦ и пр. Добре, де, нямаше ли един неглаванак, когато се е обсъждал този великански план, та да подскаже, че в сюжета не е лошо да има поне 1% истина. Но не се е намерил… И айде юруш на маслините…

Те ти го и третомладоженецът Росенчо, президентчето. Има шпиони, вика той ухилен до уши, и скача да захапе крачола на Радев, президентът-дезинформатор. Понякога „главанак“ не може да обхване количеството глупост в нечия глава…Това е! Засега!

Фрог нюз, Истината

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *