Защо шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка? Вижте само тук!

България отблизо

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев е подал оставка, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева.

Тя предложи точката за предсрочното му освобождаване да бъде включена в дневния ред на депутатите за днес и това бе подкрепено от пленарна зала.

 

Депутатите поканиха Пламен Георгиев да дойде в парламента и да обясни защо е подал оставка като председател на КПКОНПИ. Това се случи по предложение на секретаря на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов. „За“ предложението гласуваха 106 народни представители, „против“ – 32 и „въздържали се“ – 12, с което депутатите решиха Пламен Георгиев да дойде в Народното събрание.

Парламентът излезе в 10-минутна почивка до пристигането на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, за да обясни на народните представители защо е подал оставка. Първоначално почивка поиска секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов. Обратно предложение направи председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

„Допуснахте да се гласува поканване на Пламен Георигев, който е направил лично волеизявление с подаване на оставка. По принцип досега такава процедура не се прави. В този смисъл не смятам, че е коректно да бъде прекъсвано заседанието. Ние не сме го задължили да присъства. Просто ще го поканим“, каза Дариткова. Председателят на парламента Цвета Караянчева заяви, че ще отправи покана към Георгиев да присъства на заседанието.

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски поясни, че се канят министрите, а за всички останали лица, се провежда гласуване и ако депутатите решат, те трябва да дойдат в парламента.

Георгиев не си отива заради терасата и апартамента, а за нещо много по-сериозно. Осведомени смятат, че внезапното му изхвърляне е заради аферата с изтичането на личните данни и невъзможността на Борисов да се справи с чумата.

В такива случаи винаги гори по един бушон.

„Над мен и семейството ми имаше натиск. Изчаках Националната агенция по приходите (НАП) да приключи с проверката, която беше разпоредена. Резултатите показаха, че съм изряден. Изчаках да приключи ревизията и тогава подадох своята оставка“, заяви пред  Пламен Георгиев минути след като стана ясно, че той повече няма да ръководи КПКОНПИ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *