За втори път президентът взриви протестиращите с призива „Мафията вън“!

България отблизо

За втора поредна вечер президентът Румен Радев слезе при хората от  протеста пред „Дондуков“ 2 и призова множеството да скандира „Мафията вън!“ Той поиска честни избори с машинно гласуване, за „не се възпроизвежда мафията“.

Около 18.30 Радев слезе при хората заедно с вицепрезидента Илияна Йотова и държа реч пред множеството.

„Скъпи сънародници, радвам се, че отново сме заедно, защото протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да ни спре. Стига да сме мъдри и непреклонни“, каза той. „Няма да повторим грешките от 2013 няма да се делим на леви и десни, на сини и червени, на русофили и русофоби, няма да се делим на българи и турци, както някои в своето безсилие се опитват отново да разиграват етническата карта, защото имаме ясно кредо свобода, законност, справедливост за всеки един в България. Не сме тук, защото сме еднакви, тук сме за да защитим свободата си, а за да бъдем себе си, първо трябва да сме свободни“, заяви президентът. Той отново се прицели в прокуратурата и я обвини в репресия.

Да не повтаряме грешките от 2013, призова Румен Радев и поиска честни избори с машинно гласуване.

Тук сме, за да кажем не на прокурорския рекет, не на политическите репресии, не на популизма, тук сме, за да кажем не на страха. Тук сме за да защитим българската природа и бъдещето на родината, която е наш дом, в който искат да се върнат милиони българи емигранти. България не е бащиния на ,нито собственост на олигарсите, тя е за всички нас, тук сме, за да поискаме честни избори и машинно гласуване, за да не може мафията да се възпроизвежда. Тук сме, за да покажем, че Европа не може да гледа на България повече с широко затворени очи“, хвърли ръкавицата към Запада държавният глава.

Той предупреди, че „в следващите дни мафията ще очерня лидерите на протеста“. „Че вие сте платени, ще организира бутафорни контрапротести и провокации“, каза още той. Призова хората да слагат маски, да спазват мерките и да не бъдат агресивни към своите братя и сестри от съседния протест.

Румен Радев обаче обяви, че те са докарани по принуда, от страх, с автобуси, за разлика от  протеста срещу мафията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *