За какво са му на Каракачанов дронове?! Eто шокиращата истина!

България отблизо

24 фирми са получили покана за участие в конкурса за доставка на дронове за Българската армия.

Около 25 милиона лева е стойността на поръчката, която е била обявена в последните работни дни на 2019 година, съобщава Българското национално радио.

Министерството на Каракачанов иска да купи 14 дрона, 2 от които с максимален обхват от 120 км. Ведомството очаква първите 4 дрона тази година, а последната доставка трябва да е през 2024 г.

Сред поканените фирми има български, израелски, американски и европейски. Част от компаниите са участвали в предишни проекти за модернизация на армията.

Крайният срок за отговори е средата на февруари.

Планове за производство на дронове има и в многомилионния проект за нови изтребители за армията, но до момента няма повече конкретика.

Миналото лято специалните сили използваха при последното учение дрон за разузнаване, а по думите на бригаден генерал Явор Матеев, който е и командир на съвместното командване за специални операции, цитиран от Вести бг, дроновете могат да се използват и от други структури в армията.

Иска ни се все пак да попитаме министър Каракачанов за какво са му тези дронове?! Те са прекалено скъпи играчки за нас. По простата причина, че България няма икономика и всички пари, които правителството изразходва идват от все по-увеличаващите се данъци и такси. Тоест, те идват от съдиране кожата на българските граждани.

Ние няма какво да разузнаваме, защото и да ни нападне някой, няма с какво да му отвърнем. Нямаме въоръжения, а само милиарди, платени за самолети, които висят във въздуха. Понеже и самолетите не ни трябват за нищо. Защото и да ни нападне някой, с пет – шест самолета няма как да го спрем.

Искаме да попитаме още, затова ли се увеличават непрекъснато тока, водата, която на всичко отгоре изчезва, гражданската отговорност, която пък ще става 1200 лева и един куп още данъци и такси?!

А докато Каракачанов и Борисов си играят на войници, българският народ измира без война, без нашествие, без битки. Умира от глад и мизерия. И от безразсъдната, дори луда политика на управляващата партия, начело с нейния вожд.

Следователно дроновете са, за да изглежда лудата политика на правителството за унищожаване на българските граждани, приемлива и логична. А Каракачанов иска да харчи пари за армия, която я няма, за оръжия, които не идват, докато народът, който все още мърда, загива в мълчание.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *