За страх на САЩ: Русия показа, че огромната мощ на Съветския съюз е възстановена!

Свят

Парадът на Победата в чест на 75 годишнината от победата във Великата отечествена война, организиран от Русия, начело с обичания в цял свят руски лидер Владимир Путин, се превърна в нещо по-голямо от обикновен парад.

Защото на този ден в парада участват не само бойни формирования от Руската федерация. На този ден участват представителни бойни подразделения от всички страни, които в състава на Съветския съюз унищожиха хитлеро-фашизма.

И все едно, великият Съветски съюз и непобедимата Червена армия се изправят от миналото и отново заявяват своето незримо, но могъщо присъствие, което сега се основава на непобедимата бойна мощ на Руската федерация и народите от тогавашния Съветски съюз.

И както искат почти всички хора в Русия и по света, РФ и Съветският съюз отново заеха полагащото им се място в глобалната архитектура на земята. Русия и СССР отново са начело на света в неговата битка със силите на злото. И така ще бъде винаги.

А Владимир Путин заяви не само, че Съветският съюз разгроми почти еднолично фашистките пълчища. Руският лидер заяви, че без Русия днешният свят щеше да бъде едно много по-зловещо място. И в това никой вече не се съмнява.

Затова лидерът на Руската федерация призова всички да пазим и браним святата истина за Втората световна война и за нейните знайни и незнайни герои от Съветския съюз и Русия.

Парадът на Победата започна точно в 10 часа на Червения площад в Москва. Както по-рано обяви министърът на отбраната на Руската федерация генералът на армията Сергей Шойгу, в парада участват около 14 хиляди души.

Механизираната колона включва повече от 200 единици историческа, модерна и обещаваща военна техника, повече от 20 от които участват във военния парад за първи път. Парадът е завършен с полета на самолети, които ще излитат от осем летища.

Върховният главнокомандващ на Руската федерация Владимир Путин бе на подиума с почетни гости, включително лидери на чужди държави. По-рано стана известно, че в Парада на Победата ще участват президентът на Абхазия Аслан Бжания, президентът на Беларус Александър Лукашенко, сръбският член на Президиума на Босна и Херцеговина Милорад Додик, президентът на Казахстан Касим-Джомарт Токаев, президентът на Киргизстан Соорабай Йеенбеков, президентът на Молдова Игор Додон, президентът на Сърбия Александър Вучич, президентът на Таджикистан Емомали Рахмон, президент на Узбекистан Шавкат Мирзийоев, президентът на Южна Осетия Анатолий Бибилов.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *