Зловещо: САЩ се готвят да атакуват Русия!

България отблизо Свят

САЩ планират да проведат атаки срещу цялата електроенергийна система на Русия.

За това в интервю за руската Федерална информационна агенция/ФАН/, съобщи председателят на Фондацията за защита на националните ценности в РФ, Александър Малкевич.

По думите на общественика, предлог за това ще станат многобройните и непрекъснати изявления на висши служители и конгресмени, които заливат американското общество с безпочвени твърдения, че Русия заплашвала американската сигурност. По-конкретно се озвучава митът, че „руската кибер войска“ заплашвала критичната инфраструктура на Съединените щати.

„Бях свидетел на такива лекции в САЩ”, каза членът на Обществената камара на Руската федерация. – Виждаме, че за американците е изгодно да  разпространяват небивалици за „руската заплаха“. А всъщност, истината е, че самите американци се готвят да атакуват Русия „по целия периметър на нашата енергийна система“.

Те са готови да нападнат РФ. Нещо повече. Те не го крият – на 15 юни „Ню Йорк Таймс“ писа за това. Американците са готови и твърдят, че Русия се внедрявала в информационните системи на САЩ и ги атакувала. “ Разбира се, няма никакви доказателства, че Русия била проникнала в информационните системи на САЩ. Но, както знаете, на американците доказателства не им трябват. Те просто си избират твърдение, което обслужва техните моментни интереси, и го разпространяват по цял свят, без срам и свян.

„Ситуацията е мрачна. Щом американците откровено си признават, че подготвят мащабна кибер-война с нас, ние трябва да намерим нужните технологични решения и да изградим в съкратени срокове мащабна линия за отбрана”, подчерта Малкевич.

Припомняме, че всички бяхме свидетели как през март тази година, по време на протести, вдъхновени от Запада, в Каракас, столицата на Венецуела и в повечето региони на страната, беше прекъснато електрозахранването. И прекъсването трая доста дълго време. Според Националната електрическа компания на Венецуела, причината за инцидента е саботаж, подготвен от външни разузнавателни служби. 

Но Вашингтон не е уцелил страната, срещу която да започне своите кибератаки. Защото знаем от историята, че всичко, което Русия си е поставила за цел, е било изпълнявано не само в кратки срокове, непостижими за другите държави, но и създаденото е било винаги изключително качествено и без аналог в света. Така ще стане и сега. Русия вече е започнала изграждането на своите защитни линии. А за американците ще остане само да научат по трудния начин, че не трябва да опитват никакви провокации срещу велика Русия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *