Знаете ли, че българите са забогатели и благоденстват? Ако не знаете, прочетете това!

България отблизо

Над 33 000 българи получават доходи  от над 5000 лева на месец!

Това пише  финансовия министър Владислав Горанов в отговор  на депутата от БСП Лало Кирилов, който се усъмни от твърденията, че при управлението на ГЕРБ страната ни цъфти и вече вързва.

Според Горанов,  доходи  5000 лв. месечно  са получили 33 339 души и то през 2016 година!

Сред материално задоволените,  които са обявили, забележете, в НАП, с  годишни доходи над 60 хил. лв, пише били  мениджъри на големи компании, адвокати, фирмаджии, собственици на елитни клубове високоплатени певци, телевизионни продуценти и водещи, скъпи актьори и коафьори и банкови шефове,  както и хора, които се занимават със земеделие.

Част от богатите българи  печелят по над 1 млн. лв. на година, а други взимат заплати от по 5-6 бона, а средно годишно получават по 161 хил. лв., посочва  Горанов.  Годишни доходи между 31 200 лв. и 60 000 лв. са обявили цели 70 267 души.  Според финансовия министър това значи,  че те получават много високи месечни доходи между 2600 лв. и 5000 лв.  Високи за родните стандарти и смешни за ЕС, но това е един друг въпрос.

59 197 нашенци пък получавали  между 2000 лв. и 2600 лв. на месец, а цели 375 хиляди вземали бруто между 1000 и 2000 лева.

1,131 млн.  от работещите в страната обаче имат  месечни  доходи са между 250 лв. и 600 лв.

В тази бройка не влизат пенсионерите, от които 1,2 души получават между 200 и 300 лева на месец и още 800 хиляди, които вземат малко повече. Не влизат и тези, които са на социални помощи, а те също са близо милион.

В края на писмото си Горанов стига до крилатия извод, че щом богатите в страната богатеят, то значи, че цяла България забогатява. Че доходите непрекъснато се увеличават и народът тъне в благоденствие. Че заплата над 1000 лева вече е признак на благополучие и такава получават над 400 хиляди души. Което пък е доказателство, че цъфтим и даже вързваме.

Цифрите показват обаче друго.

Има една прослойка, за чиито доходи нямаме никаква представа – политици, едри бизнесмени, търговци на забранени субстанции, притежатели на вериги от хотели, приватизатори, изкупили цели предприятия за 1 лев по Костово време, фолкпевици, шутове на властта в арт средите, плеймейтки с мезонети, водещи се безработни, собственици на тълпи биячи, наречени за благозвучие частни охранители, далавераджии, хора с престъпен бизнес, скъпи компаньонки и всякаква богата утайка, която не декларира доходи и не влиза в никакви списъци на НАП. Те са около три процента от населението, а в ръцете им са над половината от парите на България.

Има и друга прослойка, която дълбае дъното и е отишла чак под него. Тя също не ходи в НАП, защото няма какво да декларира. Това са пенсионерите, безработните и хората на социални помощи и даже без помощи.

Бройката е над 2 милиона души.

А работещите, които са по средата, вземат доходи, колкото да не загинат.

Ако са в държавната администрация, в правни кантори, или програмисти, успяват да живеят добре. Но повечето са в частния сектор и едва свързват двата края.

Как така богатее България, не разбрахме от многото цифри.

Забогатяват едни за сметка на други.

Растат заплатите на избрани „наши хора“, а останалите слугуват на съответните „наши“.

Народът мизерства и се страхува да стачкува, за да не изгуби скромната си заплата, а други прелитат от Дубай до Малдивите и си живеят като Крезове. Някои даже се къпят с шампанско на Алпите.

И още една лъжа!

Благосъстоянието на един народ не се изчислява от НАП! Най-богатите изобщо не декларират приходи. Парите им са в офшорки.

Най-бедните нямат какво да декларират. Тогава как са изчислени доходите?

Поредната лъжа на ГЕРБ. Едни лапат цел ден свинско, други супа от зеле.

Но общо народът яде свинско със зеле!

Това е статистиката на г-н Горанов.

А като министър трябваше да се научи досега, че така доходи не се изчисляват, поне в ненормална държава като България.

И че обикновеният българин е беден. Много беден. Дори по-беден от албанците.

Това и от ЕС го казват.

Но как да го проумее финнсов министър, който живее в палат?

Мисията – невъзможна, резултатът – неудобен!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Знаете ли, че българите са забогатели и благоденстват? Ако не знаете, прочетете това!

  1. Така си е! И какво от това? Кой ли нещо ще направи, за да не е така?

  2. Трябва да умеете да правите разни далавери и шашми, за да сте добре! Такива са времената!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *