Иван Гарелов категорично: Върху Манолова се оказва нечуван натиск! Много хора се страхуват от нея и има защо! Вижте анализа на г-н „Панорама“

България отблизо

Едва ли има друг човек в България , на когото през последните месеци да е бил задаван стотици пъти един и същи въпрос – ще се кандидатира ли за кмет на София.

След като се изясни, че вероятно това ще стане, Мая се превърна в човека , за който се пише всичко, което би я накарало да се откаже или най-малкото – да откаже хората да гласуват за нея.

Това вече е сигурно доказателство, че някой много се страхува от енергичната и ефективна жена, изпълнила със съдържание поста , който заема. Доказателство също така, че тя има големи шансове да разбърка статуквото у нас.

Докато не беше известно отношението на Корнелия Нинова, някои коментатори, подвизаващи се напоследък в лявото пространство  се опитваха да влязат предварително в тон с лидерката.

Стигнаха до там да твърдят, че зад Манолова стои Бойко Борисов :“Мая Манолова е човекът на ГЕРБ, а не на БСП, въпреки че беше неин член.“

 

След като Нинова се изказа благосклонно за кандидатурата на Мая, всичките влъхви на левицата заговориха, че Мая е най-добрият кандидат. С тази особеност, че те я сочеха като кандидат на БСП, а не за независим, подкрепен от партията, както и от всеки, който пожелае.

 

По този начин те побързаха да си я присвоят, без да се интересуват, че ще отблъснат гласове от старата десница, които може би ще решат двубоя на втория тур: “Промяната в София е кауза, зад която може да застанат и десни, и центристи. Но без БСП Мая няма как да успее.“

Да, без да е подкрепена от БСП, Мая няма да успее. На последните евроизбори левицата отбеляза най-висок успех в София. Разликата с ГЕРБ беше само 15 000 гласа. Така е, но също така е вярно, че без Мая БСП няма шанс да постигне нещо особено в предстоящите избори.

Тя е тази,  която ще влезе в битката с ореола на любимец на хората, с най-висок рейтинг в държавата, с авторитета на независим политик .
Може и това да не стигне. Защото в София е силно влиянието на „старата десница“. Ще преглътнат ли те „червеното „ минало на Манолова?

 

Софиянци са разгневени от застъпващите се гафове и скандали на очевидно износената Фандъкова и ще се обединят с надежда да стигнат до балотаж. Ако се стигне обаче до избор между Фандъкова и Манолова , ще спечели този,  който привлече гласове от „сините“ избиратели.

 

А това може да постигне само Манолова. От БСП трябва да имат предвид този факт и да посвият претенциите си към самостоятелната Мая.

А тези, които се страхуват от Мая Манолова,  не си губят времето в догадки. Активизирани са медиите, в които те имат влияние. В употреба са пуснати изобилие от кандидати с някакъв критичен и протестен профил, които да откраднат каквото могат от гласовете на Манолова.

 

В коментарите силно да се акцентира на лявото минало на Мая. Стигна се до там да се твърди, че тя нямала шансове, защото по произход не е софиянка, а „който заложи на софиянец, вече води с две обиколки.“

Истина е, че София винаги е била синя, крепост на демократичните сили. Но нека се разберем за същността на това клише.

 

Първо-през годините софиянци подкрепяха десните , защото левицата се считаше за носител на старото , ретроградното, отреченото минало.

 

Днес кой е носител на корумпирано управление? Кой спъва развитието на столицата? Второ-София не е само от софиянци по произход.

 

И никога не е била. Тя е била винаги притегателен център за умните и образовани хора, търсещи изява и среда. Тук се раждали прогресивните и демократични идеи. София е на хората , които живеят , работят и творят в нея.

 

Те ще изберат своя кмет по собствените си интереси. Всякакви други тълкувания са толкова ретроградни и дребнави , че не си струва да се спори за тях.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *