Иван Гешев да се извини на…Ето кого обвини неправомерно!

България отблизо

Зам. главният прокурор и бивш шеф на специализираната прокуратура Иван Гешев, който сега е и кандидат за Главен прокурор на републиката, трябва да се извини на двадесет годшния хакер Кристиян Бойков, когото обвини в най-тежкото престъпление тероризъм.

Още тогава, адвокатът на хакерите заяви, че е „пълна смешка“ да обвинят някого в тероризъм и в същото време да го пуснат под гаранция. Такова нещо не се е виждало и чувало в правния свят. А Кристиян Бойков и търговският директор на „Тад Груп“ Георги Янков хем бяха обвинени в тероризъм, хем бяха пуснати на свобода.

Адвокатът Георги Стефанов заяви, че доказателствата срещу Бойков, Янков и Тодоров вероятно са манипулирани, понеже разследващите полицаи са иззели и разкриптирали компютри на фирмата, без да зачитат правилата на Наказателния кодекс.

„Ако са извлекли някакви данни, това е било незаконно. Необходимо е присъствието на поемни лица, на адвокати, на собственика на техниката. Тоест, щом са направили такова нещо, те сами са си минирали доказателствения материал“, заяви адвокатът Стефанов.

„Въпросът е, продължи Стефанов, дали тази „полицейска грешка“ не е допусната умишлено. За да може хем да се разтръби навсякъде страшното обвинение в тероризъм, хем после тихомълком в съда да бъдат оправдани хакерите, поради „техническа грешка“. Само че полицията не се занимава за първи път с изземането на доказателства и знае какъв е редът. Следователно, такава неволна грешка е изключена. Освен ако не е била допусната умишлено“.

Ако е така, сега Гешев трябва да се извини на хората, които обвини в най-страшното престъпление, което съществува в Наказателния кодекс. Понеже обвинението в тероризъм няма шанс да издържи в съда. И следователно служителите на Тад Груп не ги заплашва нищо повече от две – три хиляди лева глоба. А обвинението в тероризъм отпада.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

1 thought on “Иван Гешев да се извини на…Ето кого обвини неправомерно!

  1. Тоя Гешев изобщо има ли правно образование понеже деиства като невеж в правото.?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *