Иван Костов: Борисов трябва да стане главен шериф на България!

България отблизо

България получава най-малко еврофондове в ЕС на човек от населението. И защо е това? Защото премиерът се предоверява на своите министри, а те го лъжат.

Това заяви в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ бившият премиер Иван Костов. И риторично попита имаме ли икономика, в която да вложим парите от ЕС.

„Министър-председателят, освен ловък политик и комуникатор, трябва да влезе в ролята на най-висш публичен управител на страната“, каза в началото на разговора в студиото на БНТ Костов. По негово мнение, министър-председателят не трябва да се доверява на преценката на отговорните министри и на висшия ешалон на администрацията, защото те са отговорни за изпълнението и ще му представят друга картина на ситуацията, включително и за безводието в Перник.

Костов е на мнение, че по отношение на водната криза, както и на останалите проблеми, премиерът трябва сам да си състави мнение и да реши как да действа политически и управленски.

Няма на кого да се довери в момента, посочи бившият премиер.
А водата е проблем на националната сигурност, защото без вода не може. Индустрията спира, хората страдат. Национална сигурност е, и защото здравето на хората минава през качеството на водата, обясни Костов.

Министерският съвет и премиерът са тези, които отговарят за прилагането на законодателството. Шест или седем министерства са пряко зависими от водния сектор“, посочи още Иван Костов./epicenter.bg/

Значи, според Иван Костов, Борисов трябва да да поеме ролята на „главен шериф“. Ами не знае ли Костов, че неговият „колега“ от Банкя отдавна е влязъл в тази роля. Той отдавна се държи не само като главен шериф, но и като самодържец на България. Еднолично решава всички въпроси. Той дава, той взема, той уволнява и назначава.

Но…въпреки тази Борисова „активност“, страната ни е най-бедната и най-бързо умиращата в Европа. Следователно, аматьорските действия на Борисов повече пречат, отколкото да помагат за решаването, на който и да е, проблем.

А и ако Костов иска да знае, ще му кажем защо Борисов е поел всичко в свои ръце, както и защо назначава за министри калинки без никакъв управленски опит. Ами всичко е много просто. Борисов е поел  решаването на проблемите, не заради добруването на страната, а за да си подсигури гърба. И да не може никой да го свали от власт. Той всъщност, се грижи само за себе си. И действията му го издават. Ако някъде възникне по-сериозен конфликт, Борисов веднага го „разрешава“, без да пита никакви „коалиционни партньори“. Премиерът веднага дава заден, „удовлетворява“ исканията на протестиращите, и възцарява мир и спокойствие в държавата.

Но той не знае, че това е затишие пред буря. Понеже основните искания на хората не са удовлетворени. А те са да се махне герберската мафия по места. Да има свободни и честни избори. Да се промени едноличният модел на управление. Да се възроди икономиката. И други  все в такъв дух.

А докато не се махнат Борисов и ГЕРБ, тези искания не могат да бъдат удовлетворени.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *